Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’urbanisme contra els barris. Jornades al CSA Can Vies (Sants)

6.02.07 Des l’Assemblea de Barri de Sants (Barcelona) i des de la llibreria la Ciutat Invisible s’organitza una xerrada sobre un parell de processos urbanístics com els del 22@ al Poble Nou barceloní i el que pateix el barri sevillà de La Alameda de Hércules. L’acte tindrà lloc al CSA Can Vies (c/ Jocs Florals, 40-42) el proper divendres dia 9 de febrer a partir de dos quarts de vuit del vespre.

06/02/2007 12:00 Política
Actecanbies Actecanbies
En el cas poblenoví, la xerrada anirà a càrrec de l’antropòleg Isaac Marrero, estudiós del cas del 22@ i el procés de transformació d’un barri industrial i obrer en districte econòmic a partir de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de la mà de les grans empreses. En aquest sentit, presentarà l’estudi “Del Manchester català al Soho barcelonès? El 22@ i la transformació del barri del Poble Nou de Barcelona”.

Respecte l’experiència andalusa, s’explicarà el Plan Urban a través de la presentació del llibre El gran pollo de la Alameda, a càrrec de dos dels seus autors. Aquest Pla urbanístic afecta el barri citat anteriorment, destinat a reformar i elititzar aquest barri popular que forma part del casc antic de la ciutat.
 
Des dels col·lectius que organitzen la xerrada, orientada especialment a aquelles persones que participen en lluites veïnals, es vol aprofundir a partir de dues experiències concretes en els processos de remodelació de les grans ciutats al marge de les persones que hi viuen en plena etapa de reordenació de les ciutats amb teixit industrial en grans metròpolis destinades al sector serveis.

Més enllà, es pretén encetar un debat sobre els diversos processos de remodelació urbanística en marxa a diferents barris de Barcelona, per tal de “comparar les tàctiques que seguim a cada lloc per resistir contra aquesta voràgine de l’especulació i teixir aliances”

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid