Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
La CUP i l’Assemblea de Joves del Gironès reclamen la retirada de la simbologia franquista de la via pública de Girona

Els cupaires porten al Ple municipal la campanya iniciada per l’entitat juvenil per acabar amb les plaques i els elements vinculats a la dictadura que queden a la ciutat

04/07/2017 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona

Dilluns que ve al plenari municipal la CUP-Crida per Girona demanarà la retirada de la simbologia franquista de la via pública i que s’impulsin polítiques actives de recuperació i dignificació de la memòria històrica. Es tracta d’una campanya impulsada fa uns mesos per l’Assemblea de Joves del Gironès, que ara els cupaires han portat al Ple gironí en forma de moció.

La formació deplora que després de més de 40 anys de la mort de Franco encara resti simbologia vinculada a la dictadura als carrers de la ciutat, com ara les plaques als habitatges, noms de carrers i altres elements de la via pública. En aquest sentit, la CUP destaca que l’Ajuntament de Girona continua tenint importants mancances pel que fa a les polítiques de recuperació i dignificació de la memòria històrica.

La CUP-Crida per Girona ha recordat que el mateix Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya recomana la substitució de totes les plaques d’habitatge, la retirada de totes les plaques que senyalitzen carrers o places, la retirada de tots els relleus amb l’àliga imperial i la retirada, on en alguns casos la senyalització, dels monuments amb simbologia franquista. Una recomanació que, a data d’avui, segons els cupaires, l’Ajuntament de Girona està incomplint de forma reiterada.

Per tot això la moció proposa iniciar un pla d’actuació que prevegi la retirada immediata de la simbologia i la nomenclatura franquista; celebrar un acte de finalització de la retirada d’aquesta simbologia a la ciutat que serveixi també d’homenatge a gironins i gironines que van patir la repressió del franquisme; i finalment impulsar polítiques actives de recuperació i dignificació de la memòria històrica a la via pública al conjunt dels barris de la ciutat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid