Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Glosat
Tot a punt pel 4t Combat de Corrandes de Montagut

L'obertura del Combat anirà a càrrec del glosador mallorquí Mateu Matas "Xurí"

21/03/2013 Cultura

La vila garrotxina de Montagut i Oix tornarà a acollir, el dissabte 3 d'abril, el Combat de Corrandes organitzat per Arran i el Grup de joves de Montagut que se celebra cada primer dissabte d'abril des de fa quatre anys.

El Combat de corrandes és una jornada festiva que rep el nom per la tonada pròpia de la Garrotxa, les Corrandes de Beget, i pretén, des d'aquest espai, contribuir a la revitalització i difusió de la glosa dels Països Catalans. 

Enguany la jornada s'obrirà amb activitats de retrobament amb el propi territori, com els jocs rurals, espai pensat per als més joves, o la mostra de talla de fusta a càrrec de l'escultor garrotxí Kiku Pujol. Com ja és habitual l'associació cultural Terra Aspra de Montagut i Oix donarà la benvinguda als visitants amb la cercavila pels carrers de Montagut. També es podrà veure el ball de l'Esparver i la Coralí, els gegants del municipi que representen dos dels personatges centrals de la novel·la "La Punyalada" de l'olotí Marià Vayreda.

Un cop resseguits els carrers i places de Montagut a la plaça de l'esglèsia hi acabaran ballant la colla de cavallets de Montagut, el drac Niol de Montagut, i les colles bastoneres Picadits, de Vilassar de Mar i Cop de Garrot, de Berga, que oferiran les coreografies d'una de les danses populars més antigues del país

A les dues del migdia es donarà pas al dinar popular, un menú km0 al preu de 12 euros amb amanida, fesols de Santa Pau, botifarra de Can Picart de Montagut i galetes artesanes de la pastisseria Cacau d'Olot, pastisseria especialitzada en rebosteria i productes dels Països Catalans. Els tiquets es poden reservar enviant un correu a garrotxa@arran.cat.

Amb la presència del glosador mallorquí Xurí

A la tarda s'iniciarà el 4t Combat de Corrandes. L'obertura del Combat anirà a càrrec del glosador mallorquí Mateu Matas "Xurí"rei de les Nyacres d'Espolla d'enguany, que farà una mostra de glosat mallorquí. Seguidament la Marta Rius, ponicana del Combat, iniciarà la jornada que tindrà per orquestrina l'Albert Dondarza "Don" d'Olot i en Guillem Ballaz d'Argelaguer.

El jurat estarà format per Josep Maria Tegido Mallart "Gusitnet", organitzador de la trobada de cantadors d'Espolla;  Eulalia Massana alcaldessa de Riudaura, municipi de la Garrotxa afectat per possibles prospeccions de gas pel mètode de fracking (Riudaurajunts), i el periodista, guionista i escriptor Jair Dominguez.

Enguany el premi al millor glosador serà una estada per a dues persones a la nit de cançó improvisada de Jesús (Terres de l'Ebre) que se celebra en el marc de la Fira de l'Oli i la trobada de Grallers dolçainers i tabals dels Països Catalans, i també i com a novetat es coronarà el millor glosador de la Garrotxa. Per acabar la jornada se celebrarà un concert a càrrec de Manelic de Pera, un dels últims acordonistes de l'Alta Garrotxa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid