Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Als independentistes d'esquerres, se'ns gira feina.
Segons sembla, tímidament, d'aquella manera, s'ha acordat que la Consulta se celebrarà l'any 2014. Això vol dir com, ha dit l'Assemblea Nacional Catalana que se'ns gira feina, perquè haurem de treballar molt i de valent per a convèncer la majoria social que voti sí. I, com ha dit la CUP, també vol dir que "seran necessàries més demostracions populars com la de l'Onze de Setembre arreu dels Països Catalans perquè el conjunt del poble català pugui decidir democràticament el seu futur en llibertat".

I no sols això, haurem de moure'ns per a garantir que efectivament se celebri la Consulta l'any 2014, perquè no sembla que CiU ho tingui tan clar i em sembla que és feina de l'Assemblea Nacional Catalana i el moviment independentista en general garantir que es faci la Consulta.

Que s'ha de fer la Consulta em sembla que a ulls de la majoria dels que van votar el passat 25N no és una qüestió negociable com perquè CiU vulgui deixar-ho tan a l'aire com per poder-se desdir en qualsevol moment. Menys encara una qüestió que haguem d'acordar com fer-ho amb l'Estat espanyol. Espanya no és el Regne Unit. El llast franquista que arrossega en el seu ADN l'Estat espanyol no li permet plantejar-se d'altres escenaris que no siguin unificar o ampliar les celes de la presó.

Així és que segons interpreten ells la Constitució espanyola, no serà mai legal segons aquest marc legal. Ens cal, doncs, edificar una nova legitimitat democràtica, popular i catalana davant la gent que viu i sobreviu a casa nostra i també internacionalment. Ens cal transmetre que la Independència és una aposta per a aprofundir més en la democràcia i que clarament ha de servir per a una millor justícia social i per acabar amb moltes de les injustícies que tenim avui en dia a casa nostra i trencar amb moltes cadenes antiquades que ens mantenen fermats a l'Estat espanyol i al francès.

Aquesta tasca recau principalment en els independentistes d'esquerres i en la Unitat Popular. És feina nostra deixar clar que la Independència en aquest tros de país sols arribarà per l'esquerra. La dreta ja la veiem com desmonta el minso Estat del benestar a base de retallades i privatitzacions i com mercadeja amb la data de la Consulta per la Independència i perd tot el seu sobiranisme quan es tracta de llepar les botes de l'UE.

Per guanyar la Consulta i ser independents, a llocs com Badalona, Gramenet i Sant Adrià de Besòs ha de guanyar el Sí i és feina nostra que això sigui possible. Tenim la tasca més complicada: desmontar totes les mentides de l'espanyolisme (n'hi ha que li'n diu unionisme) i convèncer la majoria social que són les classes populars que se sumin a la lluita independentista.

Qui vulgui justícia social que des d'ara mateix es posi a treballar per la Independència. I qui vulgui la Independència, que se'ns dubte, es posi a treballar des d'ara mateix per la conquesta de la justícia social.

Aquest és un bon propòsit per al 2013, però dels que es fan i es porten a terme amb totes les conseqüències.

*Membre del Casal Carme Claramunt, l'AV de Sant Antoni de Llefià, de la CUP i de Badalona per la Independència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid