Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatització
Denuncien la destrucció consentida del litoral en mans d'Arias Cañete

Ecologistes en Acció considera que la idea de reformar la Llei de costes que proposa Arias Cañete dóna curs a la privatització i a una destrucció consentida del litoral.

10/02/2012 Drets i Llibertats
El canvi profund en matèria ambiental que pretén dur a terme el Ministeri de Medi ambient, Alimentació i Agricultura (MAAM) suposa un retrocés en la conservació del medi ambient, que deixa allò que és públic totalment a mercé del l’interés privat, segons Ecologistes en Acció.

Ecologistes en Acció considera que el MAAM hauria d’oblidar la seua pretensió de privatitzar i condemnar la costa a una situació de màxima degradació, i posar més interés en portar endavant plans i estratègies ja existents que advoquen per un equilibri entre la conservació i el creixement econòmic, com ara el Pla Nacional d’Adaptació al Canvi Climàtic (PNACC) de la costa i l’Estratègia de Sostenibilitat de la Costa.

Segons l'entitat ecologista,  "allargar les concessions i desafectar el domini públic marítim terrestre és obrir la porta a la privatització del litoral, la qual cosa contradiu totalment l’esperit inicial de la Llei de costes que garanteix l’ús i gaudi de les riberes del mar"

Puntualitza que la progressiva pèrdua i degradació dels ecosistemes litorals, derivada de la gestió nefasta de les administracions i de l’aposta per l’especulació i el tot s’hi val, mostren clarament com fins i tot amb la Llei de costes de 1988, la costa continua sent un espai fortament amenaçat.

Per això, considera que afirmar que “frenar l’activitat econòmica en el litoral no en garanteix la conservació” és com a mínim absurd, ja que, " fins i tot amb la Llei, la realitat és que la degradació litoral va de la mà del benefici econòmic d’uns pocs"

L'entitat ecologista apunta que la conservació del litoral amb l’activitat econòmica no passa per desafectar terrenys degradats, sinó per recuperar-los, revalorar-los i establir-los com a zones d’ús públic, tal com ho estableix la Llei.

I és que l’augment de pressió en el litoral, derivada d’una reforma d’eixes característiques, obligarà a augmentar encara més l’aportació d’elevades sumes de diners en obres en costes. Permetre que es reproduïren per tot el litoral regeneracions cròniques i molt costoses, com ara el cas de la platja de la Barceloneta, seria una ostentació d’irresponsabilitat per part d’aquest nou Ministeri.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid