Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Què volen aquesta gent?

Per Antonio Galeote. Publicat al seu bloc el 17 de desembre de 2010.

El títol és d'una vella cançó de Maria del Mar Bonet, sobre la forma d'actuar de la policia franquista. Ara, Fanco és mort, però sembla que algunes pràctiques franquistes continuen vigents, igual que algunes lleis del període de la dictadura.

El conflicte dels controladors aeris no hauria de ser analitzat com una baralla entre un col·lectiu de privilegiats i un Govern que intenta posar-los al seu lloc. És evident que la cosa va començar d'aquesta forma, però després ha canviat. I per analitzar el que està passant cal utilitzar d'altres criteris.

30/12/2010 19:17 Hemeroteca

Si un Govern és incapaç de solucionar un conflicte laboral, ha de marxar. Ha de convocar eleccions i dimitir, perquè vinguin d'altres que puguin solucionar el problema. En qualsevol cas, abans d'arribar a aquest punt, s'han d'aplicar d' altres mesures.

S'han d'utilitzar els tribunals laborals, es pot dictar un laude, pot nomenar-se un mediador. I, sobretot, s'han de prendre mesures abans que el conflicte esclati, perquè el Govern sabia que esclataria. I per recuperar prestigi, va posar un parany als controladors.

Els controladors van caure en aquest parany, i aleshores el Govern del PSOE va aprofitar la situació per actuar amb duresa en contra d'aquest grup de milionaris privilegiats, pensant que aquest episodi els convertiria a ells, al PSOE, en un grup d'idealistes justiciers que lluiten contra els privilegis.

D'entrada, aquests justiciers del PSOE obliden que aquesta justícia ha d'aplicar-se d'una altra manera i a d'altres àmbits. Per exemple, no aplicant tot el pes del neoliberalisme capitalista contra els aturats, els pobres i els més febles, mentre reparteix els diners públics entre els bancs i els poderosos.

Al marge d'això, el problema, ara, és que aquesta gent, aquests socialistes, han recorregut a lleis franquistes per aplicar una situació -l 'estat d'alarma- franquista, amb mètodes franquistes, com a la militarització del control aeri. I si demà no poden controlar una vaga de la construcció, o del metall? militaritzen els vaguistes? Envien l'exèrcit a reprimir als vaguistes?

Però què volen aquesta gent? S'han carregat l'Estat de dret i han imposat una situació pròpia de temps afortunadament passats. Militaritzen un col·lectiu professional, implanten un estat d'excepció franquista i, a sobre, parlen de democràcia.

¿És que estem tots anestesiats o hem arribat a tal grau de desafecció que ens importa un rave que aquest grup d'incompetents ens estigui ficant al camí d'una situació més semblant a una dictadura que a una democràcia?

És que no ens adonem que el que aquesta gent està fent és franquisme pur, i que estem retrocedint a situacions en què no hi havia drets democràtics, ni sindicals, ni de cap tipus? Haurà de tornar Maria del Mar Bonet a preguntar què volen aquesta gent?

Rànquings
  1. Reedició del llibre "El Complot de Garraf" i Manifest signat impulsat per Historiadors
  2. Doble Joc al documental “El talp de Terra Lliure”
  3. Votaré l’extrema dreta
  4. 100 anys d'infiltracions policials a l'independentisme català: de Bandera Negra als agents del 2020
  5. Sempre ens quedarà Irun
  6. Trobada de Joves Independentistes a Girona
  7. Arran assenyala amb pintura la Comissaria de la Policia Nacional Espanyola de Maó on treballa un dels infiltrats als moviments populars
  8. Presentació del manifest Rutes de la llibertat a l'Empordà
  9. "En Pere i el Globàlium", escrit per Carme Juncà: "una eina per mirar la realitat d?una manera global"
  10. La ruptura independentista de la nació catalana al temps present
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid