Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Menys Turisme i més vida
Contracimera Social del Turisme i manifestació a Palma en motiu de la presència dels Ministres de Turisme de la UE

Els dies 26, 27 i 28 d’Octubre es duran a terme una sèrie d’actes per respondre a la trobada d’àmbit europeu sobre turisme planejada a Palma en motiu de la presidència espanyola de la UE els dies 30 i 31.

26/10/2023 Territori

Moviments socials i veïnals organitzem una contracimera social sota el lema “Menys turisme, més vida”, els propers dies 26, 27 i 28 d’octubre, amb la intenció de respondre a la trobada de Ministres de Turisme de la UE a Palma planejada en motiu de la presidència espanyola del Consell de la UE a Palma els dies 30 i 31 d’octubre. La celebració d’aquesta trobada europea per plantejar els reptes de la indústria i els mercats turístics europeus, deixa de banda la realitat de les societats sobre les que s’imposa aquest model d’especialització econòmica turística. Davant d’això, diferents entitats i col·lectius hem preparat unes jornades i accions, la majoria a l’aire lliure  per tal de posar de relleu les problemàtiques i realitat social, econòmica i ecològica, en una societat hiperturistizada com la nostra, que es ven com a “model a seguir” en l’imaginari dels negocis turístics.

Les entitats i col·lectius estan preparant una contraprogramació al carrer: espais de debat, estratègies d’organització col·lectiva, xerrades, presentació de llibre, performance al carrer i dinar popular, són alguns dels ingredients essencials d’aquesta contracimera social que es durà a terme els dies 27 i 28 a Plaça Quadrado i que vendrà complementada per actes previs organitzats dins la mateixa setmana per associacions veïnals i altres col·lectius d’entitats, i culminarà amb una Manifestació el dia 30 d’Octubre a les 19h, coincidint amb el dia de la inauguració de la Cimera oficial de Ministres que, sembla, que es durà a terme al Palau de Congressos.

Plataformes, col·lectius i organitzacions, participaran d’aquestes trobades abordant qüestions tan significatives com el transport i les ampliacions de les infraestructures turístiques, la crisi climàtica vinculada a l’activitat turística, la precarització de les condicions de vida i laborals, la situació dels joves, les migracions, el racisme i la prostitució en una societat al servei del turisme, la problemàtica de l’habitatge o la conversió de les ciutats en espais de consum.

Fridays For Future, Moviment Feminista de Mallorca, GOB, Federació d’Associació de Veïns, Amics de la Terra, Stei Intersindical, Attac Mallorca, Rebel.lió o Extinció Mallorca, la Utòpica, Greenpeace, Jubilats per Mallorca, Ass. Veïns de Can Amunt, Plataforma contra els Megacreuers, Plataforma contra l’ampliació de l’Aeroport, es troben rera l’organització d’aquesta Contracimera a la que s’hi afegiran moltes altres organitzacions, plataformes i col·lectius d’arreu de Mallorca que es sumaran a la convocatòria unitària de la Manifestació del dilluns 30 d’octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid