Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Guillem Agulló, ni oblit ni perdó!"
11/04/2013 Hemeroteca
Aquest proper dijous, 11 d'abril, es commemora el vintè aniversari de l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló a mans d'un grupuscle d'extrema dreta al municipi castellonenc de Montanejos. La seva mort, perpetrada amb nocturnitat, alevosia i una crueltat inusitada, va colpejar les generacions de progressistes que encara lluiten contra la deriva autoritària i el tupí de corrupció que el PP ha imposat al País Valencià en connivència amb els poders fàctics sorgits del franquisme.

L'assassinat d'en Guillem, conegut activista de l'esquerra independentista, posa de relleu l'existència de grups extremistes que, segons corroboren els successius informes Raxen, actuen diàriament a l'empara d'un règim d'impunitat sense parangó a l'Europa dels 27.

Des d'aleshores, cròniques apilonades en aquests i altres informes de prestigi assenyalen la persistència d'aquesta argamassa política i judicial que, des dels despatxos i les institucions, utilitzen aquestes forces de xoc mentre degraden les llibertats mitjançant el menyspreu als drets fonamentals.

Obrint Pas, en la seva cançó "No tingues por", ens recorda els successos de Montanejos alhora que canta a sublevar-nos contra el clima d'indefensió que s'ha instal·lat el País Valencià, com així han fet els estudiants protagonistes de la Primavera Valenciana, els col·lectius que lluiten per salvar el Xúquer, l'Horta o la Serra de Mariola o aquelles entitats que, des de les aules i la pedagogia activa, malden per normalitzar la llengua catalana i un model d'ensenyament públic, inclusiu i de qualitat al sud de la nació.

L'aniversari de la mort d'en Guillem, lluny d'anorrear la societat civil, ha de ser la injecció per aturar la violència que encara manegen els hereus del franquisme pels seus interessos mesquins. Però també i sobretot ha de fer-nos conscients que, sense conquerir els drets pels quals ell va lluitar, no hi haurà democràcia que valgui. 20 anys després de perdre el Guillem, no es pot oblidar ni perdonar mentre la pau i la justícia no omplin de vida el País Valencià i qualsevol altre racó del planeta.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid