Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió
Trànsit deixa sense efecte les multes per la campanya #Novullpagar

El Servei Català de Trànsit ha anunciat que ha començat a deixar sense efecte les multes als ciutadans que es van sumar a la campanya #Novullpagar

20/11/2013 Drets i Llibertats

L'organisme ha estimat els recursos contra les sancions que van presentar alguns dels afectats, i els ha acabat donant la raó perquè considera que els denunciats no van infringir la normativa. La reivindicació pels peatges gratuïts ha guanyat una altra batalla. Per altra banda, el Servei Català de Trànsit no ha volgut valorar la seva pròpia decisió i tampoc si farà el mateix amb el conjunt de totes les multes que fins ara hi ha interposades.

Segons la notificació de Trànsit "les actuacions fetes no acrediten prou els fets. Per aquest motiu, no es pot considerar infringit el precepte que va estimar vulnerat l'Autoritat sancionadora".

Amb aquesta notificació de Trànsit amb data del 28 d'octubre s'acorda "revocar la resolució sancionadora impugnada"(acceptar el recurs contra la multa) i "deixar sense efecte la resolució sancionadora corresponent a l'expedient esmentat en els antecedents."

La decisió d'aquest òrgan públic s'afegeix a tres sentències judicials anteriors favorables als conductors que es van sumar a la campanya del #Novullpagar.

"Han abusat del seu poder per coaccionar al poble"

La notícia al Diari de Girona explica que una de les persones multades que ha rebut les primeres notificacions de Trànsit és David Olmedo, coordinador de Solidaritat a les comarques gironines, que s'ha expressat amb un "Continuarem pressionant a l'Administració, ja que aquestes resolucions, junt a les primeres sentències judicials guanyades, confirmen que una sèrie de polítics i també d'alts funcionaris d'Interior polititzats han abusat del seu poder per coaccionar al poble."

També ha afegit que "cap Mosso d'Esquadra ha posat multes pel #Novullpagar, sinó que ho han fet els caps territorials de Trànsit a instàncies de CiU a fi i efecte de protegir els interessos dels seus mecenes, és a dir Abertis-La Caixa."

Precisament aquest dissabte 23 de novembre a les 17h hi ha convocada al davant de la Conselleria d'Interior una concentració, promoguda per l'Associació d'Afectats per les Multes del #Novullpagar, on es demanarà la fi de les multes i dels embargaments, i el retorn dels diners a les persones que ja hagin pagat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid