Nous lideratges
Non Casadevall, el primer secretari general de la CUP

"El nou secretariat nacional situa com a prioritat la refundació de l’independentisme popular a partir d’una estratègia de ruptura democràtica i un programa social"

16/10/2024 Política

Aquest dimarts, i la CUP ha presentat el nou Secretariat Nacional que s’encarregarà del desplegament tàctic de les ponències acabades d'aprovar del Procés de Garbí. Així ho ha explicat Moreno que “després d’un cicle polític intens ens hem aturat a pensar i reflexionar, i a fer-ho de forma col·lectiva, oberta i amb autocrítica” i ha continuat “tenim un objectiu: fer de la nostra organització una eina més útil als objectius que sempre hem perseguit: la independència, el socialisme, el feminisme i l’ecologisme.” Així mateix, ha prosseguit dient respecte a les ponències que “aquestes ens marquen uns mandats polítics i organitzatius que, en un moment com l’actual, són més necessaris que mai. Volem una CUP gran, forta, referencial i en lluita.”

En aquest sentit, Casadevall també ha explicat sobre el nou secretariat “venim amb el compromís renovat, un compromís que sap que no val a rendir-se, un compromís regenerat, ple d’il·lusió i esperança” i també ha aprofitat per dir que “La CUP som els únics que hem fet els deures, que passem pantalla, i avancem. Perquè tenim projecte, tenim rumb, tenim coordenades, tenim les coses clares i les plantegem sense complexos”

Nous càrrecs de la CUP

En aquesta mateixa roda de premsa s’han presentat els càrrecs que es deriven de l’aprovació de la ponència organitzativa del Procés de Garbí. El banyolí Non Casadevall desenvoluparà la tasca de Secretari General de l’organització. Alhora, complementarà aquesta tasca amb la de portaveu de l’organització, responsabilitat que realitzarà conjuntament amb la capelladina Susana Moreno. En la tasca de coordinadora hi tindrem a la bagenca Berta Ramis.

Completen el nou secretariat nacional, Roger Bigas (Salt), Marlene Fautsch (Badalona), Bernat Lavaquiol (la Seu d’Urgell), Isabel Llari (Sant Pol de Mar), Cesc Manrique (Torelló), Joan Massachs (Arbúcies), Jordi Pujol (Sant Sadurní d’Anoia), Adrià Plazas (Barcelona), Glòria Rubio (Gelida), Jordina Salvat (Reus), Carles Solé (Corbera) i Blai Taberner (Cardedeu).

Aquest acte ha comptat també amb la presència de membres del Secretariat Nacional sortint i diversos dels diputats de la CUP al Parlament.