8 Mil Motius.
7 dones de Sant Cugat del Vallès s’enfronten a una condemna d’un any i mig de presó per cada una de les encausades, 26.164 euros i la inhabilitació del dret al sufragi passiu.

Aquesta sentència és la condemna més greu al moviment feminista dels darrers anys. “És un atac al moviment feminista (…) Assistim a una manca estructural de criminalització del dret a la protesta de les dones organitzades.” assenyala Laia Serra, una de les advocades de 8 Mil Motius.

11/10/2024

Aquesta tarda de dijous, en roda de premsa, s’ha fet pública la sentència que ha dictat la jutgessa pel tall de les vies del Ferrocarril en motiu de la Vaga General Feminista del 8 de març del 2018. Les 7 dones de Sant Cugat del Vallès s’enfronten a una condemna d’un any i mig de presó per cada una de les encausades, 26.164 euros i la inhabilitació del dret al sufragi passiu. Des del col·lectiu feminista 8 mil Motius, acompanyades de l’advocada Laia Serra de Dones Juristes, han declarat que es recorrerà la sentència i que aquesta resolució és la condemna més greu al moviment feminista dels darrers anys.

“Des de 8 Mil Motius seguim en peu. Una sentència injusta, desproporcionada, cruel. I ho farem per les 7 encausades, però també per lluitar per la defensa dels drets col·lectius.” declara una de les encausades"