Xerrades
L’IAEDEN-Salvem l’Empordà acorda organitzar un cicle de xerrades sobre temes d’actualitat i impartides per especialistes, majoritàriament aliens a l’entitat.
26/09/2024 Territori

Des de l’entitat pretenem fer arribar informació sobre diversos temes i provocar un debat, que pensem que és necessari, perquè el moviment ecologista i de defensa del territori pugui fer front als nous reptes que se li plantegen. Això vol dir que no defugirem temes controvertits.

Aquestes xerrades seran un cop al mes; en principi però no sempre, els divendres a L’Ateneu i no interferiran ni substituiran la resta d’activitats de l’entitat.

Les primeres xerrades que hem programat són:

Primera. 11 d’octubre del 2024.

La via turística a la pobresa. Lliçons des de les IIles Balears.

A càrrec de Joan Buades i Beltran. Nascut a Inca, a la illa de Mallorca, és professor, escriptor i investigador especialitzat en el turisme i en la seva relació amb la crisi ambiental.

Divendres 11 d’octubre del 2024, a les 7 de la tarda, a L’Ateneu, al carrer Sant Josep Sol d’Isern nº 3 de Figueres.

Segona. 8 de Novembre del 2024.

Els nous reptes dels incendis forestals.

A càrrec d’en Marc Castellnou Ribau, Inspector i cap del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) del Cos de Bombers de la Generalitat, que és un dels especialistes més reconeguts a escala internacional pel que fa a l’estudi i a l’extinció de grans incendis forestals i també a càrrec d’Edgar Nebot Hernàndez, Sotsinspector de l’Unitat Tècnica GRAF a la Regió d’Emergències de Girona.

Divendres 8 de Novembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del Cercle Sport Figuerenc, del carrer Monturiol nº 3 de Figueres.

Tercera. 13 de desembre del 2024.

Un mundo peligroso.

A càrrec del periodista Rafael Poch de Feliu, que ha estat corresponsal internacional de premsa durant 35 anys a l’ URSS i després a Rússia, a Berlín, a París i a la Xina. També ha estat professor de Relacions Internacionals a la UNED i a la UPF.

Divendres 13 de desembre, a les 7 de la tarda, a L’Ateneu, al carrer Sant Josep Sol d’Isern nº3 de Figueres.

Quarta. Confirmada però encara sense data. Títol provisional: Reflexions sobre la renda bàsica

A càrrec de Daniel Raventós Pañella, doctor en Ciències Econòmiques, professor titular de Sociologia a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. És el president de la Xarxa de la Renda Bàsica, secció oficial de la Basic Income Earth Network. Ha dedicat molts anys a estudiar i defensar la Renda Bàsica i ha publicat un munt de llibres i d’articles sobre aquest tema.

Les posteriors xerrades i les novetats enfront totes elles seran publicades als nostre canals de difusió: web i xarxes socials.