Camins de ronda
Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordŕ
16/09/2024 Territori

El diumenge 6 d’octubre de 2024, la campanya s’iniciarà a l’Alt Empordà amb el cas emblemàtic del camí de ronda entre la platja de Garbet i Colera. L’acte es portarà a terme a la Cala Port Joan, entre les 12 i les 12:30.  Localització a google maps

La plataforma SOS Costa Brava, de la qual és part la IAEDEN, va acordar iniciar una campanya “Recuperem el Camí de Ronda de la Costa Brava” per defensar l’ús públic dels camins de ronda del litoral i dels camins tradicionals en general.

Mentre que la legislació vigent estableix que l’administració ha de garantir el lliure accés a les platges i per la costa, aquest tram del camí de ronda va ser barrat pels propietaris des dels primers anys del franquisme. Per sortir de la platja de Garbet en direcció a Colera, cal ficar-se a l’aigua, fet que fa perillós o directament inviable el pas en cas d’onatge.

Fa pocs mesos, els propietaris (la família Suqué Mateu) van iniciar, sense la corresponent autorització municipal, unes obres per tancar la propietat. El mes de juliol, SOS Costa Brava i la IAEDEN-Salvem l’Empordà, van presentar una denúncia perquè entenen que les obres pretenen interrompre el pas per la zona dels Canons, afectant la servitud de pas. Recordem també l’obligació de les Administracions públiques de garantir el pas públic i l’accés lliure a la platja.