Transports
Centenars de persones exigeixen la millora del servei de bus al Baix Llobregat
10/07/2024 Drets i Llibertats

Una marxa entre Viladecans fins a San Boi de Llobregat va aplegar més de dues-centes per exigir millores urgents en la renovació de flotes i les condicions laborals dels treballadors així com la millora del servei als usuaris. Convocats per diverses entitats ciutadanes, veïnals, organitzacions de persones amb mobilitat reduïda i sindicats de les empreses afectades (CCOO, CGT, UGT i USOC)

Els manifestants demanaven reclamaven un servei d’autobusos digne i de qualitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Així com, una actuació urgent per millorar el servei de transport tant pel que fa a les millores laborals, com a l’estat dels vehicles i el servei que es dona a la ciutadania.

A més, sol·liciten la mediació de l’AMB entre les plantilles i la direcció de les empreses (Avanza, Marfina i UTE Sant Boi) per fer complir els acords i la normativa laboral, evitant així conflictes i vagues que afecten el servei. També demanen més seguiment i inspecció de tots els contractes de serveis d’autobusos per garantir el correcte manteniment dels vehicles, el respecte als acords laborals i a les normatives de prevenció de riscos, el bon funcionament dels sistemes d’informació, de les rampes d’accés i dels sistemes de validació, així com el bon estat de les parades.

Per la seva banda, l'AMB ha manifestat que mediara, tot i així, els organitzadors de la marxa han recordat que encara hi ha treballadors acomiadats injustificadament i que els problemes de qualitat i gestió del servei requereixen una voluntat política decidida per ser resolts definitivament.