Equipaments públics
30 equipaments de gestió ciutadana rebutgen les condicions dels nous convenis
16/07/2024 Drets i Llibertats
Les entitats socials i veïnals que gestionen equipaments públics a Barcelona diuen prou. A punt de renovar els convenis administratius i després d’un llarg estira i arronsa, consideren que les condicions econòmiques ofertes per l’Ajuntament són inacceptables i fan inviables uns projectes comunitaris que, conclouen, "fan nosa" al model de ciutat actual.

Les entitats adverteixen que la situació posa en perill un model de gestió cultural i del lleure històric i pioner a la ciutat de Barcelona.

En el manifest «Per una Barcelona més comunitària», la Plataforma de Gestió Ciutadana, el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb), les Xarxes Locals d’Economia Solidària de Barcelona (XES) i la Federació de Casals de Joves de Catalunya posen en valor el treball social i cultural de les entitats de base i demanen una reunió d’urgència amb l’alcalde Jaume Collboni i el regidor de Participació, Lluís Rabell, per atendre les reivindicacions del col·lectiu.

Portaveus de les entitats atendran a la premsa aquesta tarda a les 18h a la porta de la seu del Districte de Nou Barris, on s’ha de celebrar el Consell Plenari.