En defensa del territori
GOB adverteix que no ens quedarem de mans plegades davant l’aplicació de polítiques neoliberals “sense complexes”
22/02/2024 Territori

El Grupo Balear de Ornitología y Defensa de la Naturaleza (GOB) adverteix que no ens quedarà de mans plegades davant un exercici de liberalització, desregulació, de pèrdua de drets col·lectius, de participació pública i de transparència, i de pèrdua de qualitat democràtica en un escenari d’extrema urgència des del punt de vista climàtic, ecològic i social a les Illes.

L'entitat ecologista ha manifestat que Prohens segueix la línia de José Ramón Bauzà en l’aplicació de polítiques neoliberals “sense complexes”. L’àmbit normatiu d’ordenació territorial, urbanística i ambiental és el camp de batalla.

Per al GOB, "La legislatura de José Ramón Bauzà ja es va caracteritzar pel “sin complejos” que Delgado entimà a l’hora de parlar de que les llicències -com la d’un gran parc d’atraccions en sòl rústic que es plantejava al 2011 – s’havien de donar sense cap tipus de complexe ni emperò ambiental ni regulatori des del punt de vista d’una ordenació urbanística que pogués posar traves a l’especulació i la inversió immobiliària i turística al nostre territori. En aquell moment, el GOB ja va impulsar una Iniciativa Legislativa Popular de llei en defensa del Territori sota el lema “Unes Illes per viure-hi” que va rebre el suport de més de 16.000 persones però que va ser rebutjada al Parlament."