Reaccions "infiltració policial"
"L'estat estŕ més preocupat per espiar qui reclama més drets que no per 111 morts en accidents laborals l'any passat a Catalunya"

El nou cas de talps al moviment popular de Girona destapat per la Directa ha desencadenat un munt de reaccions contra el contra el PSOE i els cossos policials.

14/07/2023

Aquest matí, Alerta Solidària ha fet una roda de premsa per denunciar la nova infiltració policial al moviment popular de Girona i per solidaritzar-se amb aquells militintant que ho han patit en primera persona com és el cas de l'Òscar, activista que mantenia una relació sentimental la policia infiltrada.

Paral·lamenent, s'han produït un munt de reaccions contra aquest fets. Com ha estat les declaracions de la candidata a a les eleccions espanyoles Laure Vega a TVE, "Avui a TVE hem pogut parlar de la infiltració de la policia als moviments socials de Girona. L'estat està més preocupat per espiar qui reclama més drets que no per 111 morts en accidents laborals l'any passat a Catalunya".

El també cap de llista de la CUP, Albert Botran que ha carregat contra l’estat espanyol per promoure l’espionatge dels moviments socials de base. “Un altre cas d’infiltració policial per ordre del Ministeri de l’Interior ‘més progressista de la història". 

El president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha retret al Ministeri d'Interior que hagi fet servir "les estratègies més fastigoses per infiltrar-se en moviments que defensen drets col·lectius" després de conèixer-se una altra infiltració policial en els moviments socials de Girona, ha assenyalat l'entitat en un comunicat aquest divendres.