Per a la CUP, la interlocutòria és demolidora i evidencia que existeix una responsabilitat compartida entre les empreses i la pròpia administració pública. Els poders públics, lluny de complir amb la seva obligació de vetllar pel benestar de la població, permet i tolera la negligència de les empreses quan avantposen els seus interessos en maximitzar la producció i el rendiment econòmic a costa de la seguretat dels seus treballadors, de la població, del territori, i del compliment de la llei.
Es fa evident, doncs, que cal fer complir la normativa i una reforma legislativa per tal de generar una normativa més restrictiva en matèria ambiental, laboral i de seguretat. I el que és igual d'important, és imprescindible augmentar els controls de l'administració.
És indiscutible que l'informe encarregat per la mateixa empresa i que assegurava que l'explosió es devia a una "concatenació de circumstàncies no detectables" és un exercici de cinisme que posa en qüestió tots els estudis que des de fa anys fan públics les empreses i la mateixa AEQT.
Per últim, la CUP exigeix al govern de Ricomà que l’Ajuntament de Tarragona es personi d’una vegada per totes com a acusació particular a la causa i no que no dilati més en el temps la materialització de l’estudi de la qualitat de l’aire, començant així a donar compliment als punts d’acord de la Declaració Institucional del passat 30 de gener.