La Intersindical-CSC, a més, recorda que el reial decret-llei no obliga a imposar a les administracions i empreses a imposar aquest permís retribuït i recuperable, sinó que simplement “queden habilitats per” fer-ho. L'objectiu, a més, és “mantenir el funcionament dels serveis públics que es considerin essencials”, i fer recuperar hores després de la pandèmia no respon a això. La incorporació de les empleades i empleats públics com a susceptibles de complir aquest permís, per tant, és irregular i lesiva pel benestar de les persones afectades. En aquest sentit, el sindicat lamenta que entitats com l'Associació Catalana de Municipis (ACM) avalin una visió tan restrictiva i vulneradora de drets laborals, ja que va enviar una nota informativa promovent l'aplicació d'aquest permís.
Des de la Intersindical-CSC, havien denunciat que, des de l'inici del confinament, alguns ens locals havien avisat a les seves plantilles que aquells treballadors i treballadores que no fessin feines essencials presencials o que no poguessin mantenir el treball a distància haurien de recuperar aquells dies posteriorment. La pressió sindical va provocar que alguns d'aquests ajuntaments viressin i reconeguessin que no es podia tractar com a vacances els actuals moments de reclusió a casa en què, a més, molts dels seus empleats han de fer front a obligacions familiars.
La Generalitat, en aquest sentit, va aplicar -després d'un recurs de la Intersindical-CSC- el permís retribuït per deure inexcusable, de caràcter no recuperable, i bona part d'administracions i ajuntaments van seguir aquest exemple. No s'entén que ara alguns d'aquests virin i mirin de menystenir els drets laborals per l'absurditat d’imposar una mirada vella i carrinclona a les relacions laborals. És per això que la Intersindical-CSC denuncia i denunciarà aquesta situació i la batallarà allà on toqui.