#155espoli
Un germŕ del ministre espanyol de cultura és directiu de l'orde religiós del monestir de Sixena

Cal recordar també que un cunyat d'Iñigo Méndez de Vigo és un dels ultres que l’Onze de Setembre del 2013 van assaltar el Centre Cultural Blanquerna de Madrid, i que el Tribunal Constitucional espanyol va deixar en llibertat fa poques setmanes.

12/12/2017 Política

Segons publica avui Vilaweb, el germà del ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esports, Pedro Méndez de Vigo, és el vice-president de la diputació de l’Orde de Malta a Espanya. Aquest orde és el fundador i propietari del monestir de Sixena, tal com va reconèixer el govern d’Aragó el 2008.

Pedro Méndez de Vigo, segons aquest mitjà, és coronel de l’exèrcit espanyol i el 2015 va ser nomenat director del gabinet tècnic del secretari d’estat de Defensa. Posteriorment, ha estat ascendit a general.

La notícia de Vilaweb també es va ressò que el ministre Íñigo Méndez de Vigo va rebre una condecoració de l’orde religiós. És Cavaller d’Honor i Devoció en Obediència del Sobirà Orde Militar de Sant Joan de Jerusalem, Rodes i Malta. La decisió del ministre de no recórrer contra l’última decisió judicial, gràcies a l’aplicació de l’article 155, ha precipitat que la Guàrdia Civil s’hagi endut avui les obres de Sixena del Museu de Lleida.