Aquest cap de setmana s'han celebrat els actes d'inici de la 21a edició del Correllengua, enguany dedicat a la il·lustradora i narradora de contes infantils Lola Anglada. El poble que ha acollit l'inici del moviment ha estat Tiana, municipi on Lola Anglada va passar molts estius i on va viure gran part de la seva vida.
El divendres 30 de juny al vespre es va dur a terme el primer acte d'inici a la Sala La Punxa del Casal de Tiana. Aquest esdeveniment va donar el tret de sortida al Correllengua 2017 tot creant un espai de reflexió i debat al voltant de la figura i l'obra de Lola Anglada.
La vetllada va començar amb la benvinguda d'Esther Pujol i Rosa Funtané, alcaldesses de Tiana i Montgat. A continuació, Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de Lola Anglada, van fer una xerrada en homenatge a l'artista. També es va estrenar el reportatge editat i produït per la CAL "Lola Anglada: art, resistència i compromís" que, fins ara, és l'únic audiovisual que parla sobre la il·lustradora. D'aquesta manera, els assistents a l'acte van poder conèixer la vessant més compromesa amb el país de l'artista.
El segon dia de celebració, el dissabte 1 de juliol, ha tingut un caràcter més festiu i reivindicatiu. Durant tota la jornada s'han celebrat diverses activitats al voltant de la figura de l'artista a diferents punts de Tiana.
Durant el matí, s'ha dut a terme una ruta guiada pel patrimoni arquitectònic del poble i un vermut a la plaça de la Vila seguit d'un dinar de germanor al Casal de Tiana.
A la tarda, els espectacles adreçats als més petits han agafat protagonisme. Els capgrossos inspirats en els personatges dels contes de Lola Anglada han sortit al carrer en un espectacle itinerant a càrrec del grup El Taller de Can Boter, amb la col·laboració dels Tabalers de Tiana, l'Agrupació Artística el Casal i la Societat Recreativa Nou Pins. A continuació, s'ha muntat un trencaclosques gegant dels Països Catalans a la plaça de la Vila. Després, el grup Pedagogia de l'Espectacle de la Fundació Torre del Palau ha representat una adaptació teatral de "El més petit de tots", el conte que Lola Anglada va escriure i il·lustrar per simbolitzar la lluita antifeixista del catalanisme popular durant la Guerra Civil.
Finalment, al vespre, els actes s'han concentrat als Jardins de Lola Anglada on s'ha dut a terme la tradicional encesa de la Flama del Correllengua i l'actor Miquel Gelabert ha llegit el Manifest, enguany redactat per l'escriptora i periodista Núria Cadenes.
La nota artística l'han posat Jaume Calatayud i Vicente Monera, col·laboradors habituals del moviment, que han interpretat l'espectacle poeticomusical "El traç del talent, el color de la volença", una composició que recorre la biografia i l'obra de Lola Anglada. A més, la Societat Coral Joventut Tianenca ha actuat conjuntament amb la Coral del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat en un concert en homenatge a l'artista.
L'acte ha comptat amb la presència del Sr. Josep Maria Vall, assessor de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; de la Sra. Montserrat Nadal, cap del Servei de l’Ús del Català de la Generalitat de Catalunya; de la Sra. Marta Guàrdia, regidora de Joventut de Tiana; i el Sr. Jordi Chimisanas, regidor de Cultura i Joventut de Montgat.