El Moviment 30/03 ha convocat una manifestació per aquest dissabte, dia 16 d’abril, a Vic. La plataforma creada a Vic fa dues setmanes en suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma Roura, i a tots els càrrecs electes perseguits per l’ofensiva judicial antidemocràtica de l’estat espanyol, també va fer públic un manifest al qual hores d’ara ja s’han adherit més de 500 persones i entitats d’arreu dels Països Catalans.
Joan Coma Roura ha estat imputat per un delicte d’incitació a la sedició per unes paraules al ple de Vic del 9 de desembre en el marc del debat d’una moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament de Catalunya. Si bé el moviment, sorgit de la voluntat ciutadana i amb una clara vocació transversal de lluita contra la repressió de les idees en defensa dels drets nacionals i civils, neix a Vic, on resideix el primer imputat per una qüestió com aquesta, no es tanca a obrir-se a persones de la resta del país.
La manifestació de dissabte sortirà a les 6 de la tarda del plaça de la Noguera, al barri del Remei de Vic, i d’allà es dirigirà al centre de la ciutat. Acabarà a la plaça Major, on es llegirà el manifest del Moviment 30/03, i Joan Coma Roura adreçarà unes paraules als participants en la manifestació.
El moviment recull el nom de la data del 30 de març, que Joan Coma Roura va rebre la el document segons el qual se l’investigava –la denominació actual de l’antiga imputació- per un delicte d’incitació a la sedició.
El manifest “Per les llibertats, ni un pas enrere!”
El manifest “Per les llibertats, ni un pas enrere!” exigeix que s’aturi el procés judicial contra el representants electes catalans per manifestar unes opinions i conviccions absolutament democràtiques amb les qual s’havien presentat a les eleccions. També es denuncia l’obsessió, abús i la desproporció amb què es comporta l’actual govern espanyol, sota l’escut dels tribunals, portant a judici unes idees i volent-les reprimir de forma desmesurada.
Així mateix s’assenyala la força antidemocràtica present a l’Ajuntament de Vic, que és qui va presentar la denúncia contra els regidors que van aprovar la moció de suport a la declaració de ruptura del Parlament i que ha acabat amb la imputació de Joan Coma Roura.
Finalment es mostra la solidaritat envers qualsevol càrrec electe que es pugui trobar en la situació de Joan Coma Roura. Per això també es reclama a les institucions catalanes, començant per la Generalitat i continuant pes ajuntaments, que assegurin la cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin el suport garantit a qualsevol decisió pacífica que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes.
Entre els més de 500 firmants del manifest, hi ha col·lectius com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural o Procés Constituent, però també d’individuals de centenars de persones sense vinculació directa a la política, o d’artistes com Titot, Joan Reig, Gerard Quintana, Xavi Sarrià, Ivan Prado o Fermin Muguruza; periodistes com David Fernàndez o David Segarra, o diputats com Marta Rovira, Ferran Civit, Joan Tardà