Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP vol que l’Ajuntament de Girona doni suport als ajuntaments perseguits per l’Audiència Nacional

Lluc Salellas: “la desconnexió amb l’Estat avui passa per no reconèixer els tribunals espanyols i desobeir les seves ordres i sentències”

07/04/2016 Política
Lluc Salellas, de la CUP de Girona Lluc Salellas, de la CUP de Girona
La CUP-Crida per Girona ha presentat una moció d’urgència perquè el consistori gironí doni suport als ajuntaments i als càrrecs electes que estan essent perseguits per l’Audiència nacional per haver-se adherit a la declaració de ruptura del Parlament. Així, al text es demana que l’Ajuntament mostri el rebuig als requeriments enviats per ordre de l'Audiència Nacional espanyola a gairebé tres-cents ajuntaments catalans.

La moció de la CUP-Crida per Girona s’emmarca en la campanya “#SensePor, desobediència per la independència”, que la formació va presentar diumenge passat al Fossar de les Moreres per fer front a l’ofensiva judicial de l’estat espanyol contra el moviment independentista. En el marc d’aquesta campanya la formació vol impulsar una mobilització popular a Barcelona el proper dia 7 de maig.

El regidor cupaire Lluc Salellas ha declarat que “la desconnexió amb Espanya avui passa per no reconèixer els tribunals espanyols i desobeir les seves ordres i sentències” i ha defensat que “l’ofensiva antidemocràtica de l’Estat s’ha de respondre amb màxima fermesa institucional i una mobilització popular massiva”.

Concentració a Verges

Justament, aquesta setmana s’ha sabut que l’Ajuntament de Verges, on governa el grup Junts Fem Poble – CUP, també ha rebut el requeriment per part de l’Audiència Nacional. Avui dijous a les 20h, s’ha convocat una concentració de suport a la decisió de l’equip de govern de no acatar la petició del tribunal espanyol. També recentment els municipis de Celrà i Viladamat, ambdós governats per la CUP, han desatès els requeriments de l’Audiència Nacional.

Moció sobre famílies monoparentals

D’altra banda, la CUP-Crida per Girona també ha presentat una moció per garantir que les famílies monoparentals siguin destinatàries de les mesures establertes en desenvolupament d’una política de suport i de protecció de la família de la mateixa manera que ho són altres estructures familiars. Així, al text es demana “promoure l’equiparació en drets i beneficis de les famílies monoparentals amb les famílies nombroses”, i s’insta el consistori a adequar les normatives municipals perquè les famílies monoparentals “puguin ser destinatàries dels beneficis fiscal les mateixes condicions que les famílies nombroses.”

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid