Aquesta proposta s’emmarca dins la campanya de “Les deu pedalades”, que són les propostes de mínims que la CUP planteja a Barcelona en Comú per a negociar el seu suport a la modificació dels Pressupostos de 2016.
De fet, és la sisena “pedalada” presentada per la CUP, després d’anunciar propostes com la dissolució de la Unitat d’Antiavalots de la Guàrdia Urbana, la remunicipalització de serveis com la televisió BTV i Parcs i Jardin; així com la migració a programari lliure de tot el sistema informàtic de l’Ajuntament.
Les ‘cupaires’ han apostat en aquesta ocasió per una micro-acció a les portes de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, que consistit en una llarga filera de sabates al terra intentant accedir a dita OAC. Es tracta d’intentar visivilitzar allò que éstà invisivilitzat a hores d’ara, com és el cas de les persones sense papers i els drets que els hi pertoquen.
Segons la regidora Maria José Lecha, “el Carnet de Ciutat no és la finalitat sinó un pas en el camí cap a la reafirmació que Barcelona és ciutat d’acollida i reconeix que totes les veïnes han d’estar en igualtat de drets”. I afegeix: “L’Ajuntament ha de ser un dels garants que tots i totes podem accedir als serveis municipals en la mesura que els necessitem, com ara el Consorci sanitari de Barcelona, el d’Educació i les taxes per la regularització”.