Vaga a TMB
La CUP Capgirem Barcelona: "Hem vist unes Institucions agenollades davant de GSMA, organitzador del MWC"

La formació ha denunciat que els sous dels directius de TMB continuen sent opacs i ha remarcat que la seva formació “sempre estarà al costat dels treballadors”. En aquest sentit, ha remarcat que els treballadors estan cansats que els demanin “responsabilitat i moderació”.

19/02/2016 Drets i Llibertats
Autobusos i metro de TMB mantenen la vaga coincidint amb el MWC Autobús de TMB | Autor: Arxiu

El regidor de la CUP Capgirem Barcelona, Josep Garganté, s'ha mostrat molt crític amb l'Ajuntament i amb TMB, tot dient que "Ara, els que s’omplen la boca de Drets laborals dignes, clàusules socials, etc. volen que els treballadors i treballadores de TMB també s’agenollin i posin al costat les seves condicions laborals per acontentar al MWC"

Directius de TMB

El regidor  ha denunciat que els sous dels directius de TMB continuen sent opacs i ha remarcat que la seva formació “sempre estarà al costat dels treballadors”. En aquest sentit, ha remarcat que els treballadors estan cansats que els demanin “responsabilitat i moderació”.

Pel que fa a la direcció de TMB, "més coneguda com el Búnker", en paraules de Garganté. "Està formada per 571 membres de l’equip directiu fora de conveni". Sobre els seus sous, diu que els hi contesten que no són públics per la Llei Orgànica de Protecció de Dades.

Tot i així, ha pogut saber que que l’anterior Vicepresident, Dídac Pestaña (PSC), a l’any 2014 va cobrar 80.000€ del bus i 81.000€ del metro. Ara, el nou Conseller delegat, Enric Cañas (Entesa-ICV): 105.000€;  l’Adjunt del Conseller delegat, Pau Noy (ICV): 60.000€. A més a més també ha entrat Joaquim Balsera, exAlcalde de Gavà (PSC), Director de màrqueting.

També ha descobert dos exemples paradigmàtics de membres del PSC a TMB: "José Vicente Muñoz Gomez, exconductor, exdiputat a les Corts espanyoles, al 2011 (PSC) torna no com a conductor sinó com a adjunt de Direcció de TMB i Miguel Àngel Martínez (PSC), li va dir “mal follada” a Mónica Terribas per una entrevista a Montilla. Va dimitir dels càrrecsa a l’Ajuntament i al IM del Taxi i va anar de tècnic jurídic fora de conveni a TMB".

Altres dades que ha posat sobre la taula i diners públics: "Mútua de salut privada (DKV) pel personal fora de conveni, 100 places de pàrquings per les oficines (900.000€), una empresa de transport privat (Autocares Congosto) contractada per les oficines 170.000€/any, 2.400.000€ per tres biarticulats (800.000/unitat biarticulat, articulat 330.000€), rotular 5 línies de la Nova Xarxa en segona fase: 175.000€, etc.".