Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públic
Stop pujades exigeix una mobilitat sostenible i popular i continua reclamant la tornada a totes les tarifes de l’any 2013

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent

23/12/2015 Drets i Llibertats

En pocs dies l’ l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) farà públiques les tarifes del transport públic per l’any vinent, i tenint en compte que possiblement hi hagi i una baixada de preus en algunes de les  tarifes, fet que ho celebra la plataforma STOP PUJADES. Però tot i així, la plataforma reclama la tornada a totes les tarifes del 2013, com a punt de partida per a assolir unes tarifes populars i gratuïtes per a alguns col·lectius. "Qualsevol baixada que no sigui tornar a les tarifes del 2013 és insuficient i seguirem lluitant per unes tarifes dignes i justes", remarca la plataforma. 

A més a més, exigeix una reducció de preus de tots els títols de transport en totes les zones i la gratuïtat per a estudiants,i persones aturades i persones en risc d’exclusió social; una taula social del transport públic on es decideixi la tarificació.
i que la T-Mobilitat sigui 100% pública i engegar un procés participatiu per definir entre totes quina T-Mobilitat es vol.

Així com també demana a l’ATM que escolti el carrer i reclama a les noves formacions democràtiques que han assolit les institucions que donin continuïtat en els propers anys a les reduccions de preus en el transport públic. La plataforma no acceptarà que les pèrdues d'una mala gestió del transport i la manca d'aportacions de les administracions, s’intercanviïn per deute i que aquest deute condicioni les tarifes del transport públic dels propers anys. Com tampoc acceptara que el deute es bescanvií per un macro-projecte de cost astronòmic -en plena era de l'austeritat- anomenat T-Mobilitat, i sigui entregat a CaixaBank.

Recorda que ara fa just un any, i per primer cop, es van baixar les tarifes. Aquesta baixada de preus va ser gràcies a que la pressió popular va aconseguir posar en l’agenda política els preus del transport públic i va demostrar que, amb voluntat política, era possible reduir els preus del transport.

La plataforma ha anunciat que continuarà mantenint la crida a la mobilització en les estacions de metro, FGC i Renfe, en cas que l'Autoritat del Transport Metropolità decideixi no reduir les tarifes de transport per l'any 2016. A dia d’avui, ja hi ha 5 estacions (Llucmajor, Hospital Clínic, Cornellà Centre, Palau Reial i Ciutat Meridiana) preparades per tornar a mobilitzar-se si no s’aprova una baixada de preus.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid