Habitatge
La PAHC-Blanes torna a ocupar un bloc al centre de la població

Aquest és el segon bloc ocupat actualment a les comarques nord-orientals, amb el bloc de Salt de la PAH Girona Salt.

15/09/2015 Drets i Llibertats

La Plataforma d'Activistes per l'Habitatge i contra el Capitalisme de Blanes (PAHC BLANES) ha fet pública l'ocupació aquest dimarts, 15 de setembre, d'un bloc de 4 pisos al carrer Sant Antoni 3, al centre de Blanes.

El bloc s'ha destinat a famílies que no poden pagar un lloguer a preu de mercat perquè no tenen feina i els seus ingressos són mínims o no tenen cap entrada de diners. Actualment ja hi viuen 10 persones, 8 adultes i 2 menors, però no disposen de suministre d'aigua. El seu objectiu ara és arreglar els habitatges que portaven mes de dos anys abandonats, bruts i amb molts desperfectes, per poder viure dignament.

La PAHC reclama una reunió amb l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez (PSC), i formar part de la Taula Local pel Dret a l'Habitatge, que es reunirà el dia 28 de setembre a les 11 del matí i així normalitzar la situació d'aquestes i altres famílies. A més, demanen al veïnatge tota la col·laboració i solidaritat possible.

També alerten que tenen 4 famílies més amb data pròxima de desnonament. Cal recordar que aquest és el segon bloc de pisos que ocupa aquesta plataforma a Blanes. El primer va ser l'11 de maig de 2013 a la travessera Joaquim Ruyra. Aquest és el segon bloc ocupat actualment a les comarques nord-orientals, amb el bloc de Salt de la PAH Girona Salt.