27S
El Vallčs Oriental i el Baix Montseny, respresentats a la llista de la CUP-Crida Constituent amb 10 persones candidates
26/08/2015 Política
El Vallès Oriental i el Baix Montseny, respresentats a la llista de la CUP-Crida Constituent amb 10 persones candidates El Vallès Oriental i el Baix Montseny, respresentats a la llista de la CUP-Crida Constituent amb 10 persones candidates

Un total de 10 persones vinculades al Vallès Oriental i el Baix Montseny formen part de la candidatura de la CUP-Crida Constituent per a les properes eleccions del 27S a la circumscripció per Barcelona. Tal com es va anunciar durant el procés de primàries obertes realitzat a finals de juliol, Lluc Vinyes, del Figaró, i Ester Rocabayera, de la Garriga, formen part de la llista amb els números 17 i 22 respectivament. També conformen la candidatura per la demarcació de Barcelona Juanma Rojas (de la Garriga, número 27), Fidela Frutos (Llinars del Vallès, número 36), Txus Carrasco (Mollet del Vallès, número 37), Maria Oliver (Granollers, número 40), Mercè Solé (Mollet del Vallès, número 52), Hug Luchetti (Cardedeu, número 57), Roser Homs (Cardedeu, número 66) i Jordi Pueyo (Palautordera, número 67).

Les persones de la comarca que formen part de la candidatura es van proposar durant les diferents Assemblees per la Ruptura realitzades al Vallès Oriental i el Baix Montseny des del mes de gener fins al juliol. En la confecció de l'ordre a les llistes de les diferents circumscripcions s'ha tingut en compte criteris com la representació territorial així com la disposició en format cremallera (alternant dona-home).

Els 10 candidats

17. Lluc Vinyes Pelàez
Alcalde del Figaró-Montmany entre 2011 i 2015 a través de la Candidatura Activa per Figaró (CAF). Llicenciat en filosofia per la UB i Màster en gestió publica per la UAB, ha estat invulat a diferents moviments socials antimilitaristes i internacionalistes.

22. Ester Rocabayera Jordan
Militant de l'Esquerra Independentista des dels anys 80 a través de l'MDT i els CSPC, va ser una de les impulsores del nucli de la CUP de la Garriga i del moviment del 15M al municipi. Actualment milita a la CUP i a Poble Lliure. També vinculada a iniciatives internacionalistes, de participació i de consum cooperatiu.

27. Juan Manuel Rojas Arcos
Educador social i relacionat a diferents iniciatives com Projecte Autisme La Garriga. Vinculat des de fa anys a l'Esquerra Independentista, és militant de la CUP de La Garriga i va ser número 11 a la candidatura de les darreres eleccions municipals.

36. Fidela Frutos Schwöbel
Arquitecta en exercici lliberal en l'àmbit de l'edificació sostenible pública i privada. Del 2003 al 2015 ha estat regidora pel Moviment Alternatiu de Llinars (MALL) i des del 2015 és regidora per la coalició MALL-CUP-PA. Des del 2010 és col·laboradora docent en la Universitat Ramon Llull i des del 2014 és col·laboradora puntual en l’Escola Politècnica Superior de Girona.

37. Txus Carrasco i Gómez
Docent d’ESO a un institut de la comarca. Membre del Consell Polític Nacional de la CUP. Ha estat regidor de medi ambient i de ciutat educadora i consum de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Vinculat al Casal Popular El Tabaran i al moviment popular per la independencia de la ciutat.

40. Maria Oliver Reche
Regidora de la Crida per Granollers-CUP a l'Ajuntament i militant de l'esquerra independentista (des de la PUA, passant pel Procés de Vinaròs fins a la CUP). Activista per l'escola pública i afiliada a la CGT, ha col·laborat amb l'Assemblea de Mestres de Granollers. A Granollers va començar a militar a la Coordinadora per la Pau, passant per l'Assemblea d'Esquerres, per l'ocupació de Can Calet i l'Assemblea Alternativa.

52. Mercè Solé Cabrera
Auxiliar de Farmàcia. Treballadora de l’Hospital de Mollet. Ha estat regidora d’ensenyament i de promoció de la ciutat i coordinadora de l’àrea de serveis personals de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Membre del Ball de Diables, vinculada al Casal Popular El Tabaran i al sindicat IAC-CATAC.

57. Hug Lucchetti Barba
Regidor de Participació, Joventut i Igualtat de la CUP de Cardedeu amb llarga trajectòria en moviments socials de la comarca i de l'àmbit nacional. Participa en la Festa Major Autogestionada El Polvorí, Endavant (OSAN) i col·labora amb el projecte del Casino Popular. Ha participat amb diferents nivells d'implicació en espais de lluita com la Plataforma Antifeixista, Comitè de Vaga, la PAH, la Marxa pels Drets Socials, Jo també hi era o Stop Pujades. Afiliat al sindicat nacional i de classe COS (Coordinadora Obrera Sindical).

66. Roser Homs Pons
Nascuda a Cardedeu i matemàtica. Militant de diferents col·lectius del moviment feminista des d'Adona't de Cardedeu fins a la plataforma Vallès Oriental Feminista. També ha format part d'altres col·lectius com Endavant-OSAN i la PAH de Cardedeu i participa activament de la Festa Major Autogestionada El Polvorí.

67. Jordi Pueyo Tapias
Treballador social i mediador comunitari. Membre de la CUP Palautordera i regidor a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera des de 2011 fins a l'actualitat. Militant de base de l'Esquerra Independentista, ha estat membre entre d'altres de la Coordinadora Veïnal Contra l'Especulació, de Món amb Seny i d'Un alre POUM és possible.