La Fundació Reeixida proposa hissar i fer visible la Bandera Negra (bandera de resistència, modernitzada els darrers anys), si més no fins el dia de les eleccions. Es tracta d'un "gest pot ser una resposta prou explícita i no claudicant, a les pressions polítiques que l’Estat espanyol executa contínuament, per frenar la lliure determinació del poble català."
Es tracta d'una altra iniciativa d'oposició davant la darrera resolució de la Junta Electoral Central, plantejada per Societat Civil Catalana, que sentencia que “323 municipis podrien estar vulnerant la neutralitat política” i el fet que molts ajuntaments catalans hagin retirat les banderes estelades penjades als seus balcons.
En el marc dll Tricentenari del darrer 11 de Setembre 35 ajuntaments van donar suport la iniciativa de la fundació Reeixida i van aprovar una moció per hissar la Bandera Negra. Una proposta que es va fer arribar a tots els grups municipals de CiU, ERC i CUP.
Bandera històrica de resistència contra l'ocupant
El significat d’aquesta bandera negra "que lluu la creu en aspa sobre camp negre amb una estrella de cinc puntes al costat del pal", s’inspira en dos símbols històrics: La bandera de la Coronel.la de Barcelona, les forces de defensa del conseller en cap que enarborà el 1714, i en la «Bandera Negra», alçada també durant la Guerra de Successió i al llarg dels segles, en senyal de no rendició.
El redisseny actual, tal i com es explicar en la seva presentació, permet decodificar també noves significacions com ara dues “Vs”, de Victòria i de Votar, i la forma del triangle de la pròpia Estelada, "el símbol que precisament ara ens volen prohibir."