Municipals 2015
La Marea Blanca demana que no es voti als partits que no s'oposen al consorci sanitari

Fa públiques les respostes de les candidatures a la seva demanda de posicionament

22/05/2015 Salut

La setmana passada la Marea Blanca de Ponent i Pirineus va enviar una carta oberta a les diferents formacions polítiques del territori que es presenten a les eleccions municipals, demanant-los la seva oposició al consorci sanitari i el seu “compromís amb un sistema sanitari 100% públic que reforci l'ICS enlloc de fragmentar-lo". El col·lectiu considera que es tracta d'un tema "que afectarà el futur immediat del territori", i que per tant "és necessari que la ciutadania conegui bé la posició de les diferents formacions polítiques a l'hora de decidir el seu vot".

Passada una setmana, les formacions Ciutadans, CUP, ICV, PCPC i UPyD, han manifestat, a nivell territorial, la seva adhesió a les reivindicacions de la Marea Blanca. Per la seva banda, PSC, CiU i ERC no han respost la demanda de posicionament a nivell de Ponent i Pirineus. El PP considera que el projecte no s'ha sabut explicar bé a la població. La Marea Blanca entén que aquestes formacions "no s'oposen explícitament al projecte i no es comprometen amb una sanitat 100% pública", per la qual cosa demana a la ciutadania que no doni suport a aquests partits. No obstant, diverses candidatures locals d'aquestes formacions han manifestat la seva oposició al consorci, com és el cas de CiU, PP i ERC a Agramunt, ERC i PSC a Tàrrega, ERC a Almacelles i CUP, ERC, INSE, SIF, PSC, i ICV-MES a Cervera. A la ciutat de Lleida, formacions com el Comú o Crida per Lleida també han manifestat el seu rebuig al consorci.


Així mateix, avui divendres 22 de maig la Marea Blanca de Bellpuig i Preixana ha organitzat un acte a Bellpuig per manifestar l'oposició al consorci de diverses candidatures municipals de Maldà, Sant Martí de Maldà, Belianes, Vallbona i Bellpuig.