Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contractació pública
Caps de llista signen el "Compromís de les Escales"

Es comprometen a suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública amb Movistar i qualsevol altra empresa que no garanteixi condicions dignes de treball al seu personal tant directe com subcontractat

19/05/2015 Drets i Llibertats

Cap les 13.30h,  han comparegut en roda de premsa diversos caps de llista de candidatures municipals de Barcelona, Badalona i Cornellà al costat del comitè de vaga de les contrates i subcontrates de Movistar.

Ada Colau (Barcelona en Comú), Maria José Lecha (CUP Capgirem Barcelona), Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) i Vidal Aragonés (Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà) han signat el Compromís de les escales, així com Alfred Bosch (ERC), que en no poder estar present a la roda de premsa, l'ha signat poc abans.

El negoci de la licitació i contractació pública

Les persones signants reconeixen la capacitat de generació d’activitat econòmica per part de l’administració a través de la contractació pública mitjançant contractes milionaris amb empreses privades, i amb aquesta, la capacitat d’incidir en les condicions de treball de les persones que indirectament treballen per les administracions publiques.

Les condicions laborals i successives subcontractacions a les quals es veu sotmès el personal d’aquestes empreses són esclavitzants, d’extrema precarietat i, sovint, invisibles i en contínua degradació. És el cas –entre d’altres- de Movistar, les seves filials, contrates i subcontrates.

El Compromís de les Escales: 40 hores, 2 dies, sou digne.

El text compromet als i les caps de llista signants a “Suspendre, revertir i no renovar cap contractació pública de serveis amb Movistar ni qualsevol altra empresa que no garanteixi que TOT el personal (directe o subcontractat) que intervé en la prestació de servei o subministrament: Tinguin una jornada màxima de 40 hores setmanals i 2 dies de descans
Se’ls retribueixi amb un salari digne i es garanteixi el mateix salari per a un mateix tipus de feina”.

Emplaçament a la resta de candidatures de Catalunya i la resta de l’Estat

El compromís avui presentat és extensible a la resta de candidatures de Catalunya i resta de l’Estat i se les emplaça a sumar-s’hi públicament i a signar-lo. Per aquest motiu s’ha habilitat un formulari per poder fer efectiva la signatura de totes les candidatures a les alcaldies.

Suport de diputats i formacions

Arcadi Oliveras (Procés constituent), Joan Tardà (ERC), Joan Josep Nuet (Euia) i Quim Arrufat (CUP) han estat presents a la presentació del Compromís de les Escales i també s'han compromès a fer extensible aquest acord arreu del territori i al conjunt de les seves formacions polítiques. D'aquesta manera han donat suport explícit al col·lectiu de vaguistes de les contrates i subcontrates de Movistar.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid