Sanitat pública
La Marea Blanca anuncia una “resposta massiva” als estatuts del consorci de Lleida

Considera que la Generalitat aposta per la via de la imposició i menysprea la majoria ciutadana i parlamentària en contra

31/03/2015 Salut

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha anunciat un procés d’al·legacions massives als estatuts del consorci de Lleida, davant de l’inici del tràmit d’informació pública que ha donat a conèixer avui el Departament de Salut. Tot just, la Marea Blanco els està estudiant els detalls del que s'ha publicat sobre els estatuts i amb la major brevetat possible faran públics uns models d’al·legacions amb l'objectiu de denunciar que el consorci vulnerarà el principi d’accés universal, gratuït i en condicions d’igualtat a la sanitat.

En aquesta línia ha fet una crida a descarregar-los d’internet, signar-los als CAP i hospitals o a les parades al carrer que organitzaran, i fer-los arribar a la Marea. Serà una nova acció col·lectiva i massiva de rebuig al consorci i d’aposta per la sanitat 100% pública.

No es tracta d'esmenar-lo, sinó de rebutjar-lo assegura la Marea Blanca, "perquè el consorci és un mesura ideològica per eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió sanitària, que fomenta l'opacitat i la confusió entre interessos públics i privats. I perquè forma part d’una estratègia global de mercantilització de la sanitat pública. La Marea reiterem l’exigència de retirar el projecte definitivament i iniciar un procés d’enfortiment de l’Institut Català de la Salut, marc on es poden fer reformes, amb majors garanties per avançar cap a una sanitat sota control, propietat i provisió públics".

També ha denunciar que "el procés ha estat (i és) poc democràtic i opac" i que "CiU i la Generalitat aposten per la via de la imposició i menyspreen la majoria ciutadana i parlamentària en contra", tot remarcant que seguint el procés per implantar el consorci "menyspreen les 38.575 persones que a través de la seva signatura exigeixen aturar-lo, els milers de participants en les tres manifestacions i en més de 350 actes i mobilitzacions, així com el pronunciament del Parlament de fa 12 dies".