El document contempla mesures encarades, d’una banda, a la intervenció, és a dir, quan el problema ja s'ha desenvolupat i que per tant cal actuar de manera immediata i efectiva. D’altra banda a la prevenció, per tant, a impedir que el conflicte s'esdevingui. I, per últim, a la sensibilització, és a dir, mesures orientades a garantir que el conjunt de la ciutadania és coneixedora del conflicte i que, per tant, se'n responsabilitza a nivell social.
La candidatura independentista denuncia que actualment la igualtat de drets es continua aplicant des de d’una perspectiva patriarcal, perpetuant els desequilibris de les relacions entre dones i homes, i que existeix una violència específica contra les dones (la violència de Gènere) la qual s’empra com a instrument per mantenir la discriminació, la desigualtat, les relacions jeràrquiques i el poder dels homes sobre les dones.
El problema de les violències de gènere és, segons la CUP de Tarragona, una de les problemàtiques actuals més rellevants no tan sols per les seves conseqüències, sinó perquè les xifres demostren que cada vegada és més alt el nombre de víctimes. Per això la formació espera que el document elaborat susciti prou interès com perquè la conselleria de Benestar el tingui en compte de cara a impulsar noves mesures. En aquest sentit l’assemblea local de la CUP es posa a disponibilitat del Consistori per a treballar contra el que consideren que és una xacra estructural d’aquest sistema capitalista i patriarcal.
Per últim, la CUP de Tarragona aprofita per a recordar que el 25 de novembre, des de fa anys, es celebren mobilitzacions que van més enllà de l'acte oficial que es fa al migdia. Recorda que l'Esquerra Independentista i el conjunt de l'esquerra anticapitalista de la ciutat convoquen una manifestació a les 19:30 que sortirà de l'estàtua dels despullats i anima a tothom a participar-hi.