ALTERNATIVES
Alternatives al consumisme nadalenc

El projecte “Alternatives” de La Cultural Jordi Francolí presenta Alternatives al consumisme nadalenc

27/11/2014 Harmonies de lluita
La Cultural Jordi Francolí reinicia, un curs més, el projecte iniciat al novembre del 2013 anomenat “Alternatives”, un espai d’aprenentatge, de construcció de coneixement i d’intercanvi d’idees. El pròxim divendres 5 de desembre a 2/4 de 8 del vespre es farà la primera xerrada d'aquesta segona temporada del projecte a la Sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí.

El projecte ‘Alternatives’ sorgeix de l’Associació La Cultural Jordi Francolí amb la voluntat d’informar sobre alternatives existents en diferents àmbits de la nostra vida. Aquest vol dur a la comarca entitats, moviments o persones de referència que ens expliquin com funcionen i l’acció que desenvolupen. Així, l’eix principal de les trobades consistirà en l’explicació en primera persona del funcionament dels projectes així com en generar un debat obert sobre el tema genèric que tractem. Posteriorment es vol establir un espai de participació per anar cercant trobada rere trobada, nous temes a tractar, així com noves entitats, moviments o persones que ens agradaria descobrir.

Sota el títol “Alternatives al consumisme nadalenc” Lurdes Quintero Gallego, tècnica en consum, ens explicarà com el consum massiu propi del capitalisme, que pren el seu punt àlgid per Nadal, ens arrossega, manipula i domina. Amb el seu gran poder de seducció, cada dia són més els adeptes, mentre uns altres queden marginats d’aquesta festa del consumisme en una actualitat plena de desigualtats.

Quines són aquelles necessitats reals i quines aquelles que ens imposen les empreses? Per què comprem tant per Nadal? Som realment amos de les nostres decisions? Per què allò gratuït acaba sortint car? Quins són els paranys dels desitjos? Com influeix la publicitat en les nostres vides?

D’una forma dinàmica i participativa, anirem responent totes aquestes preguntes. Després d’haver reflexionat sobre el consumisme nadalenc, pensarem, debatrem, aportarem diferents alternatives al consumisme nadalenc. Idees i recursos que podem incorporar en la nostra vida quotidiana i poder ser conscients de com les marques juguen amb nosaltres no només per Nadal, sinó cada dia de l’any.