9N
Els estudiants es mobilitzen a favor de la consulta

La Vaga de 48h convocada per Estudiants9N finalitzà ahir amb milers de persones a Plaça Sant Jaume reclamant la celebració de la consulta

09/10/2014 Política

Milers d’estudiants es varen manifestar ahir pels carrers de Barcelona amb el lema “Aturem les classes, activem la democràcia”. La manifestació va començar a Plaça Universitat i finalitzà a Plaça Sant Jaume on els estudiants van cantar Els Segadors davant del Palau de la Generalitat de Catalunya.

La manifestació, que mobilitzà alumnes de tot el Principat, posava fi a dos dies de vaga a totes les universitats i centres de secundària públics de Catalunya. Al llarg del recorregut es varen poder sentir crits en contra de la decisió del Tribunal Constitucional i reclamant poder votar el pròxim 9 de novembre.

Els Sindicats xifren el seguiment de la vaga amb un 70% a les universitats i destaquen la gran mobilització de secundària sobretot en poblacions com Girona, Lleida i Tarragona que es manifestaren al matí.

“Activem la democràcia”

Estudiants 9N (AEP, AJEC, FNEC, En Lluita, SEPC, SUMEM, Universitats per la Independència i Acció UAB) responia així davant de la suspensió cautelar de la consulta. La plataforma d’estudiants, però, no descarta més mobilitzacions depenent de com avanci el context polític i social.