Internacionalisme
Trobada occitano-catalana a Salau per la llibertat dels pobles

Unes 600 persones es reuneixen en un agermanament catalano-occità per la llibertat dels pobles i realitzen la Pujada al Port de Salau

07/08/2014 Internacional
El Cercle d’Agermanament Occitano-Català(CAOC) ha portat a terme la Pujada que cada any es fa al Port de Salau. Aquest trobada reivindicativa s’ha celebrat durant 27 anys sense cap interrupció.

La Pujada al Port de Salau, (a 2.010 m), es fa cada primer diumenge d’agost i s’hi puja pels dos vessants del Pirineu, pel Pallars Sobirà (Catalunya) i per l’Arieja (Occitània).

Enguany ha tingut un caire més reivindicatiu amb la participació de l’Assemblea Nacional de Catalana (ANC) secció del Pallars, per tal de fer visible i internacionalitzar l’actual situació del poble català, sense deixar de banda que el principal objectiu de la pujada és estrènyer les relacions occitano-catalanes, i aprofitant l’entorn privilegiat, tant a nivell humà com paisatgístic, que ens ofereix el Port de Salau hem reclamat el fonament democràtic més bàsic de tota societat que és el dret a decidir.

Durant la trobada s'ha portat a terme el muntatge d’un mural per part de l’ANC amb la imatge de François Hollande, interpel·lant-lo pel dret a decidir. També hi ha hagut una hissada de banderes, la catalana i l’occitana, i cant dels himnes occità i català. Tot seguit s'han realitzat parlaments d’organitzadors i personalitats.

La trobada també ha comptat amb actuacions de música, danses i cançons per acordionistes i músics occitans i catalans, així com el tradicional acte de repartiment de formatge occità i de vi català per a tothom.