Llengua
Anna Fenoy guanya el concurs de cartells del Correllengua 2014

A la XIII edició dels Premis Joan Coromines es va donar a conèixer el cartell seleccionat pel Correllengua d'enguany, que està dedicat a la Maria Mercè Marçal i Serra

12/05/2014 Llengua
Títol de la imatge Títol de la imatge
XIII edició dels Premis Joan Coromines XIII edició dels Premis Joan Coromines
XIII edició dels Premis Joan Coromines XIII edició dels Premis Joan Coromines
XIII edició dels Premis Joan Coromines XIII edició dels Premis Joan Coromines
XIII edició dels Premis Joan Coromines XIII edició dels Premis Joan Coromines

Dissabte passat, la Coordinadora d'Associacions de la Llengua (CAL) va lliurar els Premis Joan  Coromines d'enguany en una cte celebrat a la sala d'actes del Casal Pere Quart de Sabadell.

Els premis són el reconeixement anual de la CAL a persones i institucions que treballen per la defensa i el foment de la llengua i la cultura catalanes. Enguany, els guardonats han estat l'assagista, periodista, dramaturg i novel·lista Víctor Alexandre; els Cinemes Boliche de Barcelona; el programa "La Primera Pedra" de RAC1; la periodista i escriptora Patrícia Gabancho i el músic Carles Belda.

Durant la vetllada, es va donar a conèixer la guanyadora del concurs de cartells del Correllengua 2014, Anna Fenoy. Aquesta decisió va ser el resultat de les votacions de les persones assistents a l'acte, que van poder veure i valorar totes les propostes presentades i van triar la seva preferida. Un cop mostrada el que serà la imatge del Correllengua 2014, Jaume Marfany va fer la lectura del Manifest, escrit pel periodista i director de VilaWeb Vicent Partal.

El periodista esportiu de TV3 Xavier Valls va ser l'encarregat de conduir la celebració. Un a un, els diferents guardonats van pujar a l'escenari a recollir el premi acompanyats per un membre del Secretariat de la CAL. Va ser el moment on els protagonistes van prendre la paraula, en uns discursos marcats per la reivindicació i l'esperonament per seguir treballant per la llengua.

El sociolingüista Francesc Xavier Vila va prendre el relleu per fer un parlament sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent. L'acte es va tancar amb unes paraules de la senyora Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística, que va fer un reconeixement a la tasca de la CAL.

El Correllengua 2014 homenatjarà a Maria-Mercè Marçal

Enguany, la CAL vol recordar a la poetessa Maria-Mercè Marçal (1952-1998) pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que es decideix dedicar el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.