Música
1r Aplec Modernista a Mallorca
29/04/2014 Cultura
1r Aplec Modernista a Mallorca 1r Aplec Modernista a Mallorca

Impulsat per Carles Belda i Xesco Casacuberta i 3Penics Punxaplàstics, el proper 3 de maig se celebrarà a Palma el 1r Aplec Modernista, una iniciativa que intenta “agrupar i connectar la diferent gent amant de l’estètica i la música dels anys 60 d’un mateix territori amb la intenció de conèixer-nos i fer xarxa”, segons explica Casacuberta. “Tot dóna voltes sobre el moviment o la subcultura mod, i per extenció a la música i estètica dels anys 60. En aquesta ocasió hem fet tres actes però la intenció és que els Aplecs Modernistes puguin repetir-se i ampliar-se amb més actes (punxades, concerts, xerrades…)“.

En la seva primera edició, l’Aplec comptarà amb una sessió de discos especialment pensada per a infants (i composta per material exclusivament cantat en català), la presentació del llibre 40 mods de les nostres terres de Robert Abella (on apareix el mallorquí Sebas Avilés) i, finalment, una festa al Pub Click, on punxaran el mateix Avilés, 3Penics i Deixalles.

Aquest 1r aplec s’ha organitzat tot una mica per casualitat: jo em poso en contacte amb Carles Belda i li dic a veure si algun dia veurem un aplec modernista a Mallorca, ell em diu que justament en Robert Abella serà per Palma el 3 de maig i, poc a poc, tot va agafant forma”, comenta 3Penics. “Sebas Avilés, coneixedor de la nit palmesana, va ser l’encarregat d’organitzar la vetllada noctura“. Belda serà l’encarregat de punxar a la festa infantil, sota el nom Selectors Badabadoc. Quant a la presentació del llibre, serà informal: en principi adreçada als DJ i col·legues, però sempre hi haurà lloc a taula (serà al mateix Click).