27F
El SEPC valora positivament les mobilitzacions estudiantils

L'organització estudiantil també denuncia la coacció que de facto exerceixen Equips Directius i cossos policials vulnerant el dret fonamental de vaga i manifestació.

01/03/2014 Educació
Vaga d'estudiants del 27-F Vaga d'estudiants del 27-F

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha valorat, en al seva pàgina web, positivament la jornada de vaga en l’ensenyament de secundària, formació professional i Universitat del passat 27F.  L'organització estudiantil apunta  que les mobilitzacions van "traspassar els límits autonòmics i va unir les estudiants d’arreu dels Països Catalans en un nou clam multitudinari contra el sistema actual d’educació i a favor d’una educació pública, popular, catalana, de qualitat i antipatriarcal".

Segons el SEPC, Múltiples ciutats, viles i pobles van presenciar mobilitzacions i activitats diverses, doncs l’organització de les estudiants de secundària va permetre que la jornada es desenvolupés més enllà de les capitals i que més de 30 pobles i ciutats diferents fossin també protagonistes de la vaga, garantint la territorialitat completa dels Països Catalans. En els barris de les grans ciutats també es van desenvolupar diversos actes descentralitzats durant les primeres hores del dia.

Enfortiment i la organització del moviment estdiantil

Això respon també, remarcar l'organització estudiantil,  a l’enfocament que han donat a aquesta vaga, un pas més en la Campanya Nacional “Educació digna en una terra lliure”. "Centrada en l’enfortiment i la organització del Moviment Estudiantil arreu per tal de guanyar lluites locals de cada centre o Facultat, el 27F ha sigut l’articulació de totes les lluites locals desenvolupades arreu, vehiculant-les mitjançant un discurs global que denunciï els veritables culpables de les problemàtiques amb les que ens trobem les estudiants dels Països Catalans en el nostre dia a dia".

Equips Directius i cossos policials

Paral·lament, el SEPC ha denunciat la coacció que de facto van exerceixir els Equips Directius i cossos policials vulnerant el dret fonamental de vaga i manifestació.

"Amenaces amb penalitzacions acadèmiques greus, mentides sobre els terminis legals de convocatòries, provocar la confusió obligant a fer tràmits que no són necessaris…. Alguns Equips Directius buscaven desmotivar l’organització estudiantil i en alguns llocs com l’IES Rafel Campalans d’Anglès (Girona) decidiren desobeir la prohibició i no no permetre la realització de les classes al no tenir permís per sortir del centre".

Pel que fa als cossos policials, segons dades d’Alerta Solidària, més de 150 persones foren identificades i amenaçades