PAH
Nova campanya de la PAH per la recuperació dels habitatges buits dels bancs

Les PAH exigeix a ajuntaments i comunitat autònomes que actuiïn davant l'emergència habitacional

02/01/2014 Res-pública

La PAH desplega una campanya de mocions municipals per a la recuperació d'habitatges buits en mans de bancs.

Avui en una roda de premsa a Barcelona han presentat la campanya amb un model de moció municipal que es pretén portar a tots els ajuntaments catalans en les pròximes setmanes.

Una de les conquestes més recents d'aquesta plataforma popular ha estat aconseguir que a Terrassa es comenci a actuar contra els pisos buits en mans de bancs.

En una entrada al seu web assenyalen que aquest any la pressió de les PAH i del moviment andalús pel dret a l'habitatge van aconseguir "una primera llei autonòmica que per fi comença a actuar contra el comportament antisocial dels bancs." Es tracta del cas d'Andalusia, on les entitats financeres responsables de les estafes hipotecàries i desnonamenets han de facilitar els pisos buits que acumula per posar-los en lloguer social. Una mesura que hauran de seguir, ja que poden ser sancionades i expropiades en nom de la funció social de l'habitatge i l'interès general.

El passat 31 de desembre a Terrassa es van signar les tres primeres multes de 5.000 € a bancs per mantenir els habitatges buits. I tal i com assenyala la PAH, es tracta de les tres primeres multes de més de 700 expedients oberts.