LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Sant Cugat demanarŕ al Ple Municipal més transparčncia

La CUP Sant Cugat demanarà al proper Ple Municipal més transparència amb la publicació dels sous i patrimoni dels càrrecs electes i tècnics a la web municipal de l'Ajuntament en un lloc molt visible i de fàcil accés

02/12/2013 Política

La CUP Sant Cugat presentarà una moció per la publicació dels ingressos i patrimoni dels càrrecs electes i de confiança al web de l'Ajuntament atès el clima de desconfiança entre la població en general sobre la ètica i l'honorabilitat dels càrrecs polítics, motivat per l'ingent número de casos de corrupció que es produeixen i es comproven gairebé a diari arreu de l'Estat espanyol, en especial a les administracions locals.

Actualment, la publicació d’aquesta informació en un mitjà oficial no és obligatori. Per aquest motiu, aquest fet suposaria un exercici excepcional de transparència. Per altra banda i per tal de complementar aquest exercici de transparència, i al mateix temps combatre certa rumorologia pel que fa a les retribucions econòmiques, la CUP Sant Cugat creu que és del tot necessari fer públic no sols les remuneracions pel càrrec de regidor o regidora, sinó el conjunt de remuneracions que hom rep com a regidor o regidora, així com a membre d’un consell d’administració, d’un organisme autònom, d’una institució supramunicipal...

Per tot això, la CUP Sant Cugat proposa els següents acords

1.- Que sigui publicada al web de l’Ajuntament una relació patrimonial i de totes les retribucions econòmiques que es perceben de l’àmbit públic, de tots i totes les regidores de l’Ajuntament.

2.- Que sigui publicada al web de l’Ajuntament una relació de les retribucions econòmiques que perceben tots els càrrecs de confiança i directius de l’Ajuntament i les diferents empreses municipals.