Repressió
Denúncia contra un veí de Pego per haver dit "Dimiteix, lladre!" a Alberto Fabra

Saül Ortolà, de Pego, ha estat denunciat per haver cridat "Dimiteix, lladre!" al President de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra

15/12/2013 Drets i Llibertats

Els agents que acompanyen als actes públics al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, han denunciat un jove per haver proferit "insults com ara lladre", segons diu el document de la instrucció judicial. Ortolà, com van fer moltes altres persones, està acusat d'haver cridat "Dimiteix, lladre!" al President, durant les protestes pel tancament de RTVV.

El crit de dimissió ha estat el motiu perquè un agent de la Policia Nacional espanyola li demanés la documentació i ar s'ha iniciat una denúncia per "insults al president de la Generalitat (sic)" contra a Saül Ortolà, un jove de Pego de 27 anys.

Saül Ortolà és un jove independentista de Pego que el juny del 2010 va patir la persecució de la Guàrdia Civil, que van requisar-li cartells i altres tipus de material d’una campanya de les JERPV amb la justificació que es tractava d'un acte de "prevenció de la seguretat ciutadana."

Aquesta denucia apareix com un preludi de l'anomenada Llei Mordassa, que encara no ha entrat en vigor. Es va constatant una pressió contra les opinions i contra qualsevol tipus de protesta per expressar el descontentament social i polític.