Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Les "ofenses a Espanya" es castigaran com a faltes molt greus

El diari La Razón apunta que la nova Llei de Seguretat Ciutadana considerarà faltes molt greus les "ofenses a Espanya" bé siguin "de paraula, per escrit o actes"

16/11/2013 Política

El Racó Català ha recollit aquesta informació, segons la qual la llei que ha preparat el Ministeri de l'Interior espanyol i que arribarà aquest mes de novembre al Consell de Ministres pretén prendre mesures en la defensa de les essències de l'espanyolista. Aquest estil remet a les legislacions especials endegades en la dictadura de Miguel Primo de Rivera als anys vint del segle passat, amb què es castigaven els símbols del catalanisme i qualsevol "ofensa" a l'exèrcit espanyol i l'espanyolisme.

Segons La Razón, d'aquesta manera "es cobreix un buit ja que, en ocasions, les ofenses a Espanya, als seus símbols i la bandera, no eren corregides per les circumstàncies en què s'havien produït". La nova llei les castigarà basant-se en la tipificació de molt greus.

El projecte de llei contempa un capítol on s'inclouen "les ofenses a les comunitats autònomes, entitats locals i altres institucions". així mateix, el projecte de llei inclou una sanció com a falta molt greu escalar a edifics públics o d'interès històric i/o artístic.

 La Llei de Seguretat Ciutadana també té previst sancionar els escarnis a càrrecs públics, cremar contenedors i les protestes no comunicades prèviament a les institucions com el Congrès, el Senat o el Tribunal Suprem, segons ha assegurat aquesta setmana el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. El ministre ha assegurat que les noves mesures pretenen garantir l'exercici lliure de drets i llibertats dels ciutadans i també la protecció dels agents de les Forces de Seguretat.

Aquestes mesures també prenen l'exemple del govern Bauzà a les Illes, que han perseguit amb normatives especials els símbols de catalanistat com les senyeres dels llaços, la llengua, etc.

Valora
Rànquings
  1. Presentació a Girona del llibre "Toni Lecha (1943-2013): prendre partit"
  2. Polèmica Benet-Audet (I)
  3. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG) prepara un acte-brindis antimonàrquic a Figueres
  4. La CACG (Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines) ha reunit 100 persones a Figueres en una protesta contra la visita de Felipe VI
  5. Campanya per recuperar el camí de ronda Garbet-Colera a l'Alt Empordà
  6. Emotiu homenatge en la presentació del llibre "Isabel Pallarès i Roqué, mosaic d'una dona valenta"
  7. L’ANC pren de nou la iniciativa per assolir la Independència
  8. La CUP culmina el Procés Garbí amb molts deures per respondre als nous reptes
  9. Acte de presentació del Correllengua Llera del Ter - Gavarres
  10. L’espectacle ‘Natura Encesa’ torna a amenaçar un parc únic a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid