Racisme
L'alcalde de Badalona serà jutjat per provocació a l’odi i a la discriminació

Convoquen una concentració durant el judici en repulsa al racisme i la xenofòbia de Xavier García Albiol

17/11/2013 Política
L'Alcalde de Badalona Xavier García Albiol L'Alcalde de Badalona Xavier García Albiol
L'Alcalde de Badalona Xavier García Albiol L'Alcalde de Badalona Xavier García Albiol

L’Àgora Ciutadana de Badalona, i les trenta entitats que formen part, conjuntament amb SOS Racisme i les entitats que s’han adherit al seu comunicat, convoquem a tota la ciutadania, especialment de Badalona, a manifestar-se davant la Ciutat de la Justícia, Gran Via de les Corts catalanes 11, Barcelona, el proper dimecres 20 de novembre a les 9.30h per "declarar culpable a Xavier García Albiol".

L’alcalde de Badalona, del Partido Popular, afronta un judici per un presumpte delicte de provocació a l’odi i a la discriminació, per haver distribuït, acompanyat d’Alícia Sánchez-Camacho l’abril de 2010, uns fulls de propaganda on es llegia “No volem romanesos!” i se’ls vinculava amb la delinqüència.

A banda d’això, el convocants també volen denunciar que les formes de governar "ràncies i autoritàries, els abusos i les extralimitacions del "polèmic Xavier García Albiol no s’aturen aquí", ja que consideren que "les polítiques d’exclusió, repressives, classistes, clientelars i xenòfobes que caracteritzen el seu estil arrosseguen vents de conflictivitat a Badalona. Augmenta un continu control policial dels entorns socials i es criminalitza a la joventut. Abusos i irregularitats policials que resten totalment impunes, són el pa de cada dia a la nostra ciutat".