MÓN
Rebuig internacional a l'atac a Síria

Rússia, la República Popular de la Xina, Veneçuela, Cuba i bona part de l'opinió pública internacional es mostren contraris al un possible atac dels E.U.A. a Síria

04/09/2013 Internacional

Rússia, la República Popular de la Xina, Veneçuela, Cuba i una part important  de l'opinió pública internacional s'han mostrat contraris al un possible atac dels E.U.A. a Síria. Aquesta postura és especialment evident a Veneçuela, on el president va tornar a rebutjar ahir  un probable atac dels Estats Units a Síria, criticant la doble moral de la comunitat internacional a l'hora de donar respostes a suposades violacions dels drets humans i preguntant per l'actuació d'Israel contra el poble palestí i el Líban.

Nicolás Maduro, president de la República de Veneçuela també es va referir al cas del parlamentari del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), Adel El Zabayar, que va anunciar la seva retirada de l'Assemblea Nacional per unir-se a les tropes del govern sirià: "El Zabayar se'n va anar, com vostès saben, a visitar els seus pares a Síria, i va decidir prendre les armes i lluitar per aquest poble (...) Li envio una salutació de suport per aquesta posició de dignitat." Maduro va expressar que una intervenció militar a Síria desencadenaria una guerra desastrosa i ha instat a rebutjar aquestes accions

Per la seva banda, Adel El Zabayar va agrair a través del seu compte a Twitter el gest de l'Executiu de donar suport la seva resolució. "És important per al món castigar i frenar aquí l'arrogància imperialista".

 

Acords de rebuig a la intervenció imperialista

La Comissió Delegada de l'AN es va reunir ahir i va aprovar un acord de solidaritat del Poder Legislatiu veneçolà amb el govern i el poble de Síria, que viu un greu conflicte civil i enfronta una imminent intervenció bèl·lica internacional.

Una representació de la Comissió Delegada veneçolana es va traslladar ahir a hores de la tarda a l'ambaixada de Síria a Caracas per lliurar el document.

El primer vicepresident de l'Assemblea Nacional veneçolana, Darío Vives, va expressar a més que els diputats veneçolans promouran en aquestes instàncies del parlament llatinoamericà l'aprovació d'acords en rebuig a "la pretensió d'agressió en contra de la República Àrab Síria, per part de potències imperials."