#4barres
Neix a la Garrotxa la campana Llibertat

Ideada per l'ANC garrotxina i creada gràcies al micromecenatge, tocarà per primera vegada a la festa comarcal "Quatre barres i una estrella"

16/09/2013 Cultura

L'ANC de la Garrotxa prepara la festa independentista "Quatre barres i una estrella" per al proper 5 d'octubre. La comarca acollirà tot un reguitzell d'actes que fomentaran la necessitat d'un estat propi des d'un vessant lúdic, gastronòmic, popular i participatiu.

L'acte principal, per això, serà el naixement de la Llibertat, una campana que voltarà per tots els municipis de la comarca i que repicarà per les festes o dies assenyalats. I el 5 d'octubre sonarà per primera vegada amb l'himne "Toc de llibertat", de Xavier Pallàs, "el tradicional toc de sometent però que acabarà amb una mostra dels ritmes més típics de la tradició musical del nostre país".

Per fer-ho possible, la comarcal ha començat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, on s'han superat totes les expectatives i, quan encara falta un dia, s'ha arribat a la xifra de 7.130 euros i 464 mecenes, el nom dels quals es gravarà al jou de la campana. També es poden fer aportacions a través de les llibreries d'Olot.

L'ANC de la Garrotxa explica que "la campana ha estat l’instrument que tradicionalment s’ha utilitzat al nostre país per convidar a tota la societat als actes socials més importants. [...] ha servit històricament per moure la societat en moments clau i importants. La campana ha estat a nivell internacional un símbol de llibertat".