Alliberament nacional
Debat a Sueca: "Parlem del Dret a Decidir"

Gemma PAsqual, Fran Ferri i Toni Infante participaran a l'acte

21/09/2013 Drets i Llibertats

La iniciativa pel Dret a Decidir del País Valencià ha organitzat un nou debat. Als realitzats a Elx, Prada i Benicarló cal sumar aquesta vegada Sueca (Ribera Baixa).

El debat es realitzarà el divendres 4 d'octubre, a les 19 h. al saló d'actes de la Casa de Cultura, situada al carrer Mare de Déu, 2. Comptarà amb la presència de Gemma Pascual, vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, amb el diputat a les Corts Valencianes per Compromís, Fran Ferri, i amb Toni Infante, portaveu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al País Valencià i militant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT). L'acte serà presentat per Maria Isona, del col·lectiu Reconstruint Fuster.

Val a dir també que aquesta iniciativa porta uns mesos sumant suports a títol individual entre els més diversos àmbits de la societat valenciana, des de moviments propers al nacionalisme valencià i la cultura, fins als moviments rupturistes, sindicats o la pròpia Esquerra Independentista, passant per associacions veïnals, persones que treballen per la defensa de la llengua, dels drets dels animals o del món universitari i literari.

Un moviment ampli que en definitiva i segons els seus impulsors treballa per dotar al País Valencià d'un espai ampli en la reclamació del Dret a decidir el seu futur i situar en el centre del debat polític el que ha deixat de ser una alternativa per convertir-se en una necessitat vital.