Incendis forestals
"La la prevenció dels incendis no és una prioritat del govern Bauzá"

Els treballadors d'Ibanat argumenten no és cert que es compti amb els mateixos mitjans humans i tècnics que en campanyes anteriors

08/08/2013 Territori

El Comitè d’Empresa de de l'Institut Balears de la Natura (Ibanat) han afirmat en un comunicat que hi ha prou arguments per dir que la gestió dels espais naturals, la protecció del territori i la prevenció dels incendis no és una prioritat de l’actual govern balear ja que és ben demostrat que aquestes matèries estan sotmeses, també, a criteris d’estalvi econòmic i a procediments d’acomiadament de personal. "I això, en un incendi com el de la Serra de Tramuntana, surt car".

El comunicat remarca que "el fet és que s’han cremat més de 2.300 hectàrees d’una illa que viu de la seva imatge i en una zona que és Patrimoni de la Humanitat. És evident que alguna cosa no es fa bé".

En el text es diu que no és cert que es compti amb els mateixos mitjans humans i tècnics que en campanyes anteriors. Parlen de la disminució en 650.000 euros del pressupost en relació a l'any passat i de 7 acomiadaments i 32 de l’extingida Espais de Natura Balear (ara Ibanat) de finals del 2012, a més de les jubilacions i les baixes que es produeixen al llarg de l’any i que no es cobreixen, entre altres.