Repressió
Multes a la CUP d’Almàssera per enganxar cartells

Els grups a l'oposició al govern municipal reclamen l'arxicamen dels expedients sancionadors

05/06/2013 Drets i Llibertats

Tres companyes de la CUP d’Almàssera foren multades per enganxar cartells el març passat. Es dóna la circumstància que dues d’aquestes tres persones no participaren en l’enganxada: es trobaren amb el Toni Infante i, mentre xerraven pel carrer de l’Estació, els aturà la policia local, indica la formació

Primer havien vingut els avisos per part de membres de l’equip de govern del PP, després que aparegueren els primers cartells de La CUP d’Almàssera amb informació que, per a la major part de la ciutadania, es queda dins de l’ajuntament. Concretament, el regidor de cultura, joventut i turisme, Emilio José Belencoso, avisà telefònicament que els cartells estaven prohibits, i confirmà per escrit que “no li tremolaria la mà” si continuàvem amb les enganxades.

A les al·legacions reiteren que s’ha multat persones que no enganxaren cap cartell, i que les que ho feren estaven exercint els seus drets i llibertats. A Almàssera no existeix cap panell ni cap espai per a posar cartells informatius. També està prohibit col·locar informació que no siga de l’Ajuntament als diversos dos panells situats a la plaça Major i l’estació de FGV.

Panells on enganxar

L’Associació de veïnatge Carraixet ha proposat que es delimiten zones per a col·locar grans panells on enganxar informació. S’ha consensuat que les associacions i partits assumirien el cost d’aquests panells, ja que l’Ajuntament s’ha escudat fins ara en la falta de diners. La CUP d’Almàssera s’ha afegí a la iniciativa des de que fou presentada en Ple, fa tres mesos. L’equip de govern respon, cada vegada que es torna a
plantejar, que la proposta “s’està estudiant”.

Arxivament dels expedients
A l’últim Ple, la CUP entregà un escrit a tots els grups municipals. Els regidors i regidores de l’opossició (Bloc-Compromís, PSPV-PSOE, Units per Almàssera i Esquerra Unida) reclamaren que els expedients sancionadors foren arxivats.