Aquest dissabte, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra les eleccions al Secretariat Nacional, en què els membres de l’entitat escolliran els 75 representants (25 a nivell nacional, 50 a nivell territorial) encarregats de seguir el Full de Ruta aprovat el passat 16 de març en l’Assemblea General celebrada al Pavelló de Fontajau, a Girona. La votació es farà de manera descentralitzada en 115 seus electorals d’arreu del territori. El dia 9 ja hi haurà els resultats provisionals i el dissabte 15 el nou Secretariat farà el primer plenari.
Ofensiva d’accionsEl procés electoral, però, no atura l’activitat de l’ANC, que està treballant des de diversos fronts per tal de reforçar i accelerar el procés cap a la independència. D’aquesta manera, les més de 400 assemblees territorials i la seixantena de sectorials segueixen treballant per ampliar la majoria social favorable a la independència, amb especial incidència a les zones i ciutats on el sobiranisme encara no és majoritari i el nombre d’indecisos és força elevat.
A més de les campanyes i els actes, les assemblees territorials de l’ANC es donen suport per tal d’omplir de parades informatives ciutats i barris en jornades intensives, fent arribar els avantatges que suposarà pel conjunt de catalans el fet d’assolir l’Estat propi. La darrera jornada intensiva es va dur a terme a Nou Barris, amb més d’una vintena de parades i el repartiment d’uns 12.000 díptics. Anteriorment ja s’havia celebrat a l’Hospitalet, i n’hi ha de previstos a Badalona o la Marina, entre d’altres.
Signa un ‘Vot’
En paral·lel, està arrencant paulatinament la iniciativa ‘Signa un “Vot” per la independència’, una campanya en què l’ANC fa una crida a que els catalans es dirigeixin, mitjançant el Dret Fonamental de Petició, als seus representants electes per tal de demanar-los que convoquin una consulta sobre la independència vinculant abans del 31 de maig del 2014 o; en cas que l’Estat espanyol ho impedeixi; declarin la Independència abans de l’11 de setembre del 2014. Un projecte clau en el Full de Ruta de l’ANC; que es vincula amb la iniciativa ‘De Catalunya al món’. Ambdós projectes formen part de la campanya ‘Eines per l’Estat’.
Cadena humana per la independència
Després del punt d’inflexió que van aconseguir els quasi dos milions de catalans que van omplir Barcelona el passat 11 de setembre, l’ANC vol convertir la Diada del 2013 en una jornada històrica i definitiva. En aquest cas, amb el suport de múltiples entitats del país, una cadena humana, amb el precedent de la Via bàltica, recorrerà Catalunya en una nova demostració de força de la lluita pacífica i democràtica dels catalans per aconseguir la independència.
Sobirania fiscal
Amb ‘Fes el pas. Exerceix la sobirania fiscal’, l’ANC ha reforçat la seva campanya a favor que entitats, treballadors i empresaris paguin els impostos a l’Agència Tributària Catalana (ATC), El pagament d’impostos a l’Agència Tributària Catalana és un acte de “dignitat i reacció davant de l'espoli fiscal i de l'ús que es fa actualment dels nostres impostos” i, si esdevé massiva, enforteix les institucions catalanes en les accions que han d'anar fent per aconseguir l'Estat propi. L’Assemblea ha creat un espai específic per tal d’explicar la metodologia per exercir la sobirania fiscal; i ha endegat una campanya de micromecenatge mitjançant la plataforma TotSuma amb l’objectiu d’afavorir l’exercici de la Sobirania Fiscal d’una manera massiva.
La força d’un moviment transversal
Amb aquestes accions i la feina diària de milers de persones, l’ANC segueix empenyent a la classe política per tal que avanci de manera decidida cap a l’Estat propi. Un objectiu que fan possible les més de 30.000 persones vinculades a l’ANC, entre membres de ple dret i simpatitzants; i al fet de dependre únicament de l’esforç dels seus socis. Per tal de poder actuar amb el màxim d’independència i mantenir la transversalitat que la caracteritza, l’ANC es finança tan sols amb les quotes dels seus associats; no rep cap tipus de subvencions, i així continuarà sent.